Mindelunden

Mindelunden

Vores sted

Mindelunden er, som det eneste sted i Danmark, den officielle mindekirkegård for faldne modstandsfolk under 2. Verdenskrig. Mindelunden rummer 151 mindetavler for omkomne modstandsfolk, som aldrig er blevet fundet, et begravelsesfelt med 105 genbegravede modstandsfolk, et mindesmærke for faldne krigssejlere og et mindesmærke for faldne danske soldater, samt 31 genbegravede koncentrationslejerfanger. Dertil rummer stedet ligeledes den henrettelsesplads, hvor besættelsesmagten henrettede danske modstandsfolk under krigen. Mindelundens særlige virke betyder, at man på stedet kan opleve en central del af Danmarkshistorien i autentiske rammer. Mindelunden er et bevis på 2. Verdenskrigs rædsler og ofre, men samtidig gemmer stedet på et vidnesbyrd om en kærlighed og vilje, der drev mennesker til deres yderste for et frit Danmark. På stedet har vi fokus på at skabe nysgerrighed, dialog, refleksion, vise sammenhængen mellem fortiden og nutiden samt at udbrede viden om besættelsen og modstandsbevægelsen.

 

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Mindelundens skoletjeneste tilbyder et læringsrum, hvor en dialogbaseret og elevinddragende undervisning er det bærende, didaktiske princip. Det betyder, at samtale, inddragelse, flerstemmighed og refleksion er centrale elementer i undervisningen. Alle forløbene har derfor fokus på aktiv inddragelse af eleverne, hvilket i praksis gøres gennem forskellige øvelser.

 

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Et centralt mål med Mindelundens formidling er, at styrke elevernes historiske bevidsthed. Dette gøres ved at tage udgangspunkt i det konkrete; de levede liv. Dette bidrager blandt andet til en øget forståelse for datidens samfund, modstandsbevægelsen samt konsekvenserne af at være en del af denne. Eleverne lærer gennem det små at forstå det store, og ligeledes kobles fortiden igennem undervisningen til nutiden for dernæst at relateres til fremtiden. Dette giver eleverne en øget bevidsthed om, hvordan de selv er historieskabt og historieskabende, hertil hvordan alle med hver sin historie udgør brikker, der hænger sammen og indgår i det store puslespil af tid.

Store gravfelt

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

Kontakt:

Anna Wagn
61615705