Langelands Museum

Langelands Museum

Vores sted

Langelands Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, med flere forskellige afdelinger.

- Museet på Jens Winthers 12 i Rudkøbing formidler gennem udstillinger hele tidslinjen af den langelandske og danske oldtid, helt tilbage til de første mennesker kom til landet og op gennem oldtiden til historisk tid.

- Langelandsfortet ved Bagenkop blev bygget i 1950'erne, og er et af de tavse vidner fra en skelsættende periode af verdenshistorien. I dag kan man både gå på opdagelse i bunkeranlæggene, komme tæt på fortets kanoner samt udforske de mange udstillinger.  

- Bevaringscenter Fyn er konserveringsværksted for Langelands Museum samt en række fynske museer. Værkstedet har specialer indenfor arkæologisk konservering, konservering af nyere tids genstande herunder moderne materialer, såsom plast.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Langelands Museum ligger vægt på tværfaglighed, at eleverne selv får genstande i hænderne og generelt oplever at få "hands on" i undervisningen.  

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Ved Langelands Museum kan børn og unge udforske næsten alle perioder af Langelands historie, som knytter sig direkte til danmarks- og verdenshistorien. Ligeledes er der mulighed for at lære om videnskabelige metoder, der ligger forud for en større forståelse af kulturhistorien. 

Udendørs undervisningssituation, Langelandsfortet
Langelandsfortet, et markant militært anlæg fra en svunden - men dog meget nær fortid
©

Langelands Museum

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

63 51 63 00

Kontakt:

Sigurd Bohr
40411342