Den Hirschsprungske Samling

Den Hirschsprungske Samling

Vores sted

Den Hirschsprungske Samling blev opført i 1911 som museum for tobaksfabrikanten Heinrich Hirschsprungs samling af dansk kunst fra 1800-tallet til begyndelsen af 1900-tallet. Det er således en privat samling, doneret til staten, der bærer præg af én mands kunstsyn og indsamling gennem et halvt århundrede.
Hirschsprungs intention var, at samlingen skulle rumme det bedste inden for dansk kunst i samtiden: guldalder, skagensmalerne og det moderne gennembrud. Samtidig var han meget optaget af de nye strømninger fra Frankrig og opfordrede kunstnerne til at søge inspiration uden for Danmarks grænser.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Omdrejningspunktet for alle undervisningsforløb på Den Hirschsprungske Samling er oplevelsen af Heinrich og Pauline Hirschsprungs kunstsamling i den fredede museumsbygning. Museet er indrettet som ved åbningen i 1911 og udstiller over 500 kunstværker samt møbler fra kunstnernes hjem i små rum, som gør besøget til en autentisk og intim oplevelse

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Alle forløb understøtter de pædagogiske læreplaner, og særligt mener vi, at skoleelever foran værkerne skal prøve at drage sammenligning med nutidens liv for bedre at kunne forholde sig til fortiden. Således er museets mål, at man går herfra med en personlig oplevelse af vores fælles kulturarv.

skoletjenesten undervisningstilbud Den Hirschsprungske Samling

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

35 44 03 36

Kontakt:

Rikke Zinck Jensen
35440947
Yderligere information:

475 kr. pr. omvisning. (Entreen er gratis for skoleklasser).