Historier om Danmark - undervisningstilbud i eksterne læringsmiljøer

Historier om Danmark - undervisningstilbud i eksterne læringsmiljøer

Glæd dig til at bruge Danmarks historie i undervisningen

Når DR1s ’Historien om Danmark’ ruller over skærmen fortolker nutiden endnu engang fortiden.

Og netop dét kan du og dine elever glæde jer til at dykke dybere ned i. Her på sitet samles undervisningtilbud fra en række museer i hele landet, hvor eleverne kan undersøge, deltage i og bruge historie i klasselokalet, på museer og i lokalområdet.

Projektet begynder med begyndelsen, nemlig stenalderen, og bevæger os kronologisk frem i tiden, ligesom tv-serien på DR1. Hvordan blev Danmark til Danmark, og hvordan blev danskere til danskere? Med dette fokus undersøger vi vores fælles historie.

Se de undervisningtilbud, som er knyttet til Historier om Danmark her på sitet og besøg et eksternt læringsmiljø med din klasse. Du kan blandt andet søge på fag, klassetrin og forskellige emner.  

Følg desuden med på www.dr.dk/brughistorien og www.historieromdanmark.dk og abonnér på nyhedsbrevet fra Historier om Danmark.

Historier om Danmark er et tværgående projekt mellem DR, Nationalmuseet og Slots- og Kulturstyrelsen.

Trelleborg

 • Teaser
  Følg med på dr.dk/brughistorien
  Historie er både de store linjer og den lokale forankring på museerne, arkiverne og i landskabet. Med den ny-udvalgt kildesamling bringer Historier om Danmark et udvalg af de bedste lokale genstande fra museerne så det bliver enkelt og ligetil konkretisere de store historiske linjer og inddrage materialet i undervisningen.

  Til hver afsnit er der billedserier med korte tekster og arbejdsspørgsmål til konkrete genstande, fotos, malerier landskaber fra museerne samlinger, som supplerer de gammelkendte historier fra grundbøger med nye og andre lokale fund og fortællinger.
 • Spot
  Historisk konkurrence
  dr.dk/brughistorien åbner op for en konkurrence, hvor eleverne skal lave anmeldelser af historiske bøger, film eller museumsudstillinger, samt en filmkonkurrence, hvor den bedste elevproducerede to-minutters-film om Danmarks historie skal kåres.

  Der vil være guidelines og gode råd på undervisningssitet fra 18. april.