Museum Obscurum

Museum Obscurum

Vores sted

Tør du træde ind i udstillingen Museum Obscurums fantastiske, mystiske verden? En udstilling, der befinder sig på grænsen til virkeligheden.  

I udstillingen er det DIG, der skal være kritisk og ikke nødvendigvis tro på alt, hvad du ser og læser. 

Oplev Cornelius’ samling af kuriositeter fra hele verden. Samlingen er skabt fra omk. 1830 og mere end 100 år frem, og rummer en magisk verden af genstande, dyr og væsner.  

Opdag de skjulte rum og se alt fra kuglefisk og næbdyr over sabeltigerkranier til mumificerede feer og varulve. Måske møder du husets spøgelse eller herremanden Palle Rosenkrands’ genfærd, som går rundt i de støvler, der normalt er udstillede.  

Museum Obscurum vandt i 2018 en museumspris for på magisk vis at udfordre det, man forventer af et normalt museumsbesøg.   

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

I denne udstilling får du en indførelse i det ukendte og mystiske som mange troede på for 150 år siden. Men vi gør det også klart, at man skal tænke selv og huske at være kritisk med det man ser og hører.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Et besøg i Museum Obscurum giver en forståelse for hvordan det ukendte blev håndteret i 1800-tallet og giver eleverne en indsigt i hvordan fake news hurtigt kan blive til virkelighed. 

Besøg i Museum Obscurums mystiske verden
I Museum Obscurum besøger i en rekonstruktion af heksen Anne Palles hjem - landets sidste henrettede heks.
Foto

Museum Lolland-Falster

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

54844400

Kontakt:

Anne-Lotte Mathiesen
25593456