Museum Midtjylland

Museum Midtjylland

Museum Midtjylland er et statsanerkendt, kulturhistorisk museum, som formidler og levendegør den midt- og vestjyske historie som en del af en lokal, men også national fortælling.  Gennem forskning, alsidig formidling, nytænkende udstillinger og indholdsrige oplevelser gøres den midt- og vestjyske kulturhistorie levende og vedkommende for både store og små. For på Museum Midtjylland er kulturhistorien ikke blot noget, man ser på. Den er noget, man tager del i og går i dialog om – og som ikke kun fortæller, om det der var, men også det der er, og som kan give os perspektiver på det som kommer.

Museets ansvarsområder spænder fra ældste tid til nutid, og det består af fem forskellige besøgssteder i Herning og Ikast-Brande Kommune: Tekstilmuseet, Herningsholm Museum, Frilandsmuseet Herning, Vester Palsgaard Skovmuseum og Klosterlund Museum. Tilsammen fortæller de om hedeegnens rige kulturhistorie og industrisamfundets rivende udvikling – et fokusområde som spænder fra stenalderbopladser og hosebindere til tørvegravere og syersker. Her fortælles om den helt fjerne fortid, som museet afdækker ved arkæologiske udgravninger og udstillinger. Men også om den nyere tid, hvor især tekstilindustrien har spillet en stor og betydningsfuld rolle – ikke kun i museets geografiske område, men også for resten af Danmark.

Museum Midtjylland består af fem kulturhistoriske museer: Vester Palsgaard Skovmuseum, Klosterlund Museum, Herningsholm Museum, Tekstilmuseet og Frilandsmuseet Herning. Museerne er vinduer til historien i og  om Midtjylland – både den fjerne forhistorie og den, der endnu lever i minder og håndværk. Udstillingerne er alsidige, og de fornys med jævne mellemrum.

Museumsfolk og erfarne frivillige med historien under huden har oplevelser klar året rundt. Udforsk livet som skovridder på Vester Palsgaard Skovmuseum. Se Lær om tørvegravning og oldtidsfund på Klosterlund Museum. Oplev herregårdsstemningen på Herningsholm Museum eller bondelivet på Frilandsmuseet Herning. Tekstilmuseet byder på industri- og modehistorie med store maskiner.

HH åbning Museum Midtjylland Skoletjenesten undervisningstilbud

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

96 26 19 00

Kontakt:

Emilie Svarer Bai Andersen
96 26 19 00
Yderligere information:

Du kan bestille besøg med rundvisning på Museum Midtjyllands fem museer eller på en af museets arkæologiske udgravninger. Der kan være max. 20 personer på en rundvisning. Læs mere under fanerne til venstre eller kontakt museet for nærmere aftale og hør hvad vi kan tilbyde.

Grupper på mindst 10 personer får desuden grupperabat på entreen på Museum Midtjyllands museer.