Kulturmuseet i Vejle

Kulturmuseet i Vejle

Vores sted

Kulturmuseet fortæller danmarkshistorien set fra Vejle – fra oldtiden til i går.

 

Velkommen på kulturmuseet!

Kulturmuseet er sammensat af flere udstillinger, der beskriver forskellige udsnit af Vejles historie. Gæster kan på storskærme bladre i jernaldergenstande og billeder og fortællinger om Vejles fritids- og forlystelsesliv.

Hele familien kan udfordre hinanden på det interaktive dansegulv og forsøge at få fødderne til at makke ret i charleston, jive og disco.

Se film om bomuldsspindingsindustrien, som for alvor satte Vejle på det industrielle landkort, og hils på en dronning – eller det navn har hun i hvert fald fået: Dronning Gunhild, moseliget fra Haraldskær Mose. Hun er et af Danmarks bedst bevarede moselig, og hun ligger i sin glaskiste i en ganske særlig og stemningsfyldt udstilling i museet - fyldt med fortællinger, lurblæsere og fugleskrig fra den mose, hvor hun blev ofret og holdt fast med kroge for mere end 2.000 år siden.



Vejles kulturhistoriske museum har også et lille legemuseum for de mindste. Den indendørs baggård indbyder til leg for børn og barnlige sjæle. Her må du hoppe, klatre og lege med det hele. Kravl i stilladserne, styr kranen, og brug bomuldsvægten. Hør børn fortælle om livet dengang, om fremstilling af tyggegummi og om da en dreng faldt i havnen.

I museets otte meter lange gravekasse kan børn, og alle andre med en skattejæger i maven, gribe metaldetektor og graveske og lede efter både potteskår og metalgenstande.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Vi bruger historien aktivt i skoleforløbene, og har fokus på dialog-baseret undervisning, at eleverne udvikler historisk empati og at de får en forståelse af, hvordan fortiden påvirker nutiden.  

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Kulturmuseet i Vejle fortæller danmarkshistorien set fra Vejle – fra oldtiden til i går. Samlingerne strækker sig fra jernalderen år 500 f.Kr til ca. år 1000, til nyere tids historie fra 1850-tallet og frem til i dag.

Haralds-kærkvinden, Kulturmuseet, Vejle
Haralds-kærkvinden, Kulturmuseet, Vejle
Foto

Vejlemuseerne

©

Vejlemuseerne

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

76813100

Kontakt:

76 81 31 00