Folkekirkens Skoletjeneste - Frederiksværk

Folkekirkens Skoletjeneste - Frederiksværk

Vores sted

Folkekirkens skoletjeneste i Frederiksværk udvikler tværfaglige skoleprojekter, der stiller eksistentielle spørgsmål, går i clinch med kristendommen og inddrager andre religioner.

Som lærer har du mulighed for at besøge en af de mange smukke middelalderkirker i Nordsjælland. Her kan du blive introduceret til orglet som instrument, dine elever kan gå på opdagelse i kalkmalerier og altertavler, møde en præst eller undersøge om det hellige er tilstede i kirkerummet. Til korte såvel som til lange forløb er der knyttet et undervisningsmateriale med baggrundsstof til læreren og øvelser til eleverne. 

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Dannelse gennem religionsundervisning  

Folkekirkens skoletjeneste i Frederiksværk tilbyder en undersøgende, nysgerrig og kunstbaseret undervisning, der lader eleverne fordybe sig i livsfilosofiske og etiske temaer, som kan skærpe den kritiske sans og give den enkelte elev handlekompetence i eget liv. Skoletjenestens projekter sigter mod en varieret undervisning, der inddrager såvel filosofi som bevægelse i undervisningen og tager udgangspunkt i elevens egen livsverden.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Det er skoletjenestens mål at udvikle projekter, der ikke kun giver en konkret viden om de enkelte religioner eller knækker koder til danskfaget, men som også bidrager med et alment dannelsespotentiale, når eleverne forholder sig til grundlæggende tilværelsesspørgsmål som: ”Hvad vil det sige at være menneske?” – og ”Hvad er det gode liv?”

Folkekirkens skoletjeneste udvikler aktuelle undervisningstilbud i samarbejde med elever, lærere og andre samarbejdspartnere. Som en del af åben skole udarbejdes skoletjenestens projekter og materialer på skolens præmisser og understøtter de til enhver tid gældende lære- og læseplaner for de enkelte fag.

skoletjenesten undervisningstilbud Folkekirken
Hvem er den næste? Og hvem er jeg selv? Kan man tro uden at tvivle? … og elske sin fjende? Hvorfor spiser de kristne deres gud? Hvad siger de andre? … og hvad rager det mig?
Foto

Mette Berndsen

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

20488188

Kontakt:

Mette Berndsen
20488188