Odense Teater

Odense Teater

Vores sted

Odense Teater er Danmarks næstældste teater centralt beliggende i Odense. På Odense Teater kan du opleve teater i alle afskygninger lige fra danske og udenlandske klassikere til moderne danske og udenlandske dramaer, forestillinger for børn og unge, musikforestillinger og dans.

Ud over de to scener Store Scene og Værkstedet, der ligger i Jernbanegade 21, Odense C råder teatret over Teatersalen i Odeon, Odeons kvarter 1, Odense C.

Det er vigtigt for Odense Teater, at alle børn og unge uanset baggrund får mulighed for at opleve professionelt teater. Derfor kan skoler og andre uddannelsesinstitutioner købe billetter til en særlig skolepris. Skoleprisen for skoleforestillinger (forestillinger der spiller i dagtimerne) er 70 kr. for elever og 40 kr. for undervisere. Skoleprisen for vores aftenforestillinger mandag - torsdag er 80 kr. for elever og 40 for lærere. Hvis I har langt til teatret, kan I få hjælp til transport. Læs mere om priser og refusion her

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

At se en forestilling på Odense Teater er i sig selv en stor oplevelse for børn og unge i alle aldre. Fælles oplevelser er vigtige for fællesskabet i klassen, og for mange børn og unge er teaterturen med skolen deres første møde med den levende professionelle teaterkunst. Mødet med teatret er på den måde et naturligt led i børn og unges demokratiske og kulturelle dannelse. 

I forbindelse med forestillingen kan du og dine elever komme på rundvisning på Odense Teater og lære mere om, hvordan teater bliver til. I kan møde en skuespiller før eller efter forestillingen og høre om en skuespillers arbejde. I kan også deltage i vores gratis introduktioner på udvalgte spilledage. Til udvalgte forestillinger er der undervisningsmaterialer, der giver gode idéer til hvordan forestillingen kan give nye og spændende vinkler til arbejdet i forskellige fag. Læs mere om dine muligheder som underviser her.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Børn og unge møder den levende, professionelle scenekunst og det giver værdifuld kulturel og demokratisk dannelse. Teateroplevelsen kan kombineres med rundvisning på teatret, møde med skuespillere, introduktioner, arbejde med undervisningsmaterialer med mere. Gennem arbejdet med teaterforestillingerne udvikler børn og unge sig som reflekterende kulturbrugere og samfundsborgere, ligesom arbejdet med forestillingen giver nye vinkler på arbejdet i skolens andre fag. Det drejer sig selvfølgelig som oftest om danskfaget, men det kan også give mening i forhold til for eksempel samfundsfag, engelsk, tysk, billedkunst, idræt og bevægelse, mediefag, oldtidskundskab og drama. 

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

66120052

Kontakt:

Line Simonsen
63139253 / 29343339