Tirpitz

Tirpitz

Vores sted

Udstillingerne i Tirpitz rummer fortællinger for alle. Formidlingen sker ved hjælp af håndholdte, digitale historiefortællere, og børn fra børnehavealderen kan følge med i mange af historierne. Udstillingen Havets guld om ravjægere og med insekter fanget i rav er oplagt at besøge med indskolingsklasser, mens mellemtrinnet vil få meget ud af vestkysthistorierne i Den skjulte vestkyst. Temaet om Anden Verdenskrig og Atlantvolden er spændende fra 7. klasse og opefter.

I oktober 2021 åbner vi en ny særudstilling om istiden. Ayla og hendes klan tager jer med 14.000 år tilbage i tiden. I kan være heldige og støde på nogle af græstundraens store dyr, mammutter, kæmpe hjorte og urokser – eller lidt mere uheldigt at møde en bjørn, en sabelkat eller en hulehyæne.

Vi hjælper meget gerne med at planlægge forløbet for børnehaver, lokale skoler og lejrskoler.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Tirpitz er en del af Vardemuseerne.

Vardemuseerne LÆRING tilbyder forløb, aktiviteter og workshops fra børnehave til og med ungdomsuddannelserne.

Diskussion, fælles undren, eksperimenter og tværfaglighed er nøgleord for, hvordan vi ønsker, at eleverne skal møde museets samlinger og omgivelser. Vores formidling inddrager elementer fra mange forskellige fag. Alt efter emne kan det for eksempel være naturvidenskab, billedkunst og historie. Vi arbejder dialogbaseret, hvor alle elever er i spil og henter bl.a. inspiration fra æstetiske læreprocesser og lægger vægt på, at sanserne bringes i spil. Besøg og workshops kan foregå på vores museer, i vores værksted eller ude i landskabet, alt efter hvilken afdeling I besøger og hvilket forløb I ønsker.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Når børn og unge deltager i forløb hos os, lægger vi vægt på at skabe et møde med museet, der vækker nysgerrighed og lyst til dialog og samtale.

Udstillingen Havets guld i Tirpitz

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

20 35 23 95

Kontakt:

Trine Just Hansen
20 35 23 95