Dit Museum Ølgod

Dit Museum Ølgod

Vores sted

På Dit Museum Ølgod kommer I tættere på den lokale historie. I kan blandt andet blive klogere livet på heden, som det var for 150 år siden og Ølgod bys udvikling til driftig stationsby. Stationsbyerne voksede frem overalt i Danmark, og Ølgod er et meget fint eksempel på de par hundrede år, hvor denne type by havde sin storhedstid. En spændende rejse for alle der gerne vil forstå, hvordan det Danmark vi kender blev til.

Historien om udviklingen fra fattig hedebonde til demokratisk landmand fortælles også på Dit Museum Ølgod.

Her kan I få et indblik i en helt anden verden, kun 150 år væk. En verden, hvor børn gik på heden og vogtede får, eller stod tidligt op for at malke i den mørke stald. Hvor moren satte pris på alle de børn, hun ikke mistede og måtte skrive mindetavler over. Hvor faren tog snapseflasken med i marken, og der var grød på bordet flere gange om dagen. Her blev jydepotter brændt under lyngen og siden blev de sorte potter brugt til at koge grød til dagens måltider.

Mejeriet, som er en del af museets udstilling, er skabt med reference til det lille andelsmejeri i Hjedding, lige uden for Ølgod. Her, ved en lille samling gårde, blev en af grundstenene til det moderne Danmark lagt. Andelsbevægelsen ændrede hele Danmark og ses som en vigtig grundsten til demokratiet som vi kender det i dag.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Dit Museum Ølgod er en del af Vardemuseerne.

Vardemuseerne LÆRING tilbyder forløb, aktiviteter og workshops fra børnehave til og med ungdomsuddannelserne.

Diskussion, fælles undren, eksperimenter og tværfaglighed er nøgleord for, hvordan vi ønsker, at eleverne skal møde museets samlinger og omgivelser. Vores formidling inddrager elementer fra mange forskellige fag. Alt efter emne kan det for eksempel være naturvidenskab, billedkunst og historie. Vi arbejder dialogbaseret, hvor alle elever er i spil og henter bl.a. inspiration fra æstetiske læreprocesser og lægger vægt på, at sanserne bringes i spil. Besøg og workshops kan foregå på vores museer, i vores værksted eller ude i landskabet, alt efter hvilken afdeling I besøger og hvilket forløb I ønsker.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Når børn og unge deltager i forløb hos os, lægger vi vægt på at skabe et møde med museet, der vækker nysgerrighed og lyst til dialog og samtale. På Dit Museum Ølgod bliver får børn og unge blandt andet indblik i den lokale historie og livet på den vestjyske hede.

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

23115424

Kontakt:

Troels Riknagel
23115424