Tranen - rum for samtidskunst

Tranen - rum for samtidskunst

Vores sted

Tranen er Gentofte Kommunes udstillingssted for samtidskunst. Vi har tradition for at præsentere nye, unge og eksperimenterende kunstnere på den danske og internationale samtidskunstscene i vores lille flotte rum, hvor ovenlyset vælter ned fra himlen.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Tranen tilbyder dialogbaseret undervisning, der former sig efter den specifikke målgruppe og det alderstrin, der besøger udstillingen. Det er vigtigt at eleverne selv kommer i spil, og lufter deres egne indtryk og refleksioner over det de ser. Ambitionen er at eleverne med deres egne forudsætninger og kompetencer skal bearbejde de indtryk, de har fået analytisk og æstetisk, kreativt.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Tranen fokuserer i 2018 og 2019 på en verden i hastig udvikling. Vi tematiserer forandringer, som de yngre generationer måske oplever stærkere end nogen andre. Teknologiske nybrud og dramatiske klimaændringer optager tidens unge kunstnere. De arbejder bl.a. med hvordan samtidens kultur- og naturtilstande præger os mennesker i det 21. århundrede. Tranen bestræber sig på at præsentere værker, der taler ligeså meget til kroppen som til hovedet. Man vil kunne opleve dragende installationer, virtuelle virkeligheder og billeder i nytænkende formater, som udfordrer elevernes forståelse af, hvad kunst kan være. Man vil på sigt kunne udfolde sig kreativt i forlængelse af de visuelle universer, og få lejlighed til at reflektere over tidens store spørgsmål gennem æstetisk læring.

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

Kontakt:

Toke Lykkeberg