Jernalderlandsbyen Odins Odense

Jernalderlandsbyen Odins Odense

Vores sted

Jernalderlandsbyen Odins Odense er et foreningsdrevet kulturhistorisk formidlingscenter.

Vi formidler hele jernalderen, inklusive vikingetiden, fra ca. 500 år før til ca. 1100 år efter Kr.

Stedet består af et landsbymiljø med rekonstruerede huse, smedje, udhuse, staklader, offersted, brønd samt diverse hegnsforløb. I forbindelse med landsbyen har vi en sø, en lille formidlingsmark, enge og græsarealer med får. Herudover forefindes moderne administrationsbygninger med  mødefaciliteter, værksted, køkken, toiletfaciliteter, museumsbutik og lille udstillingsbygning. Desuden er her diverse staklader, hvor gæster kan spise deres medbragte mad og en shelter, hvor skoletjenestens lejrskoler og sommerens jernalderfamilier overnatter. Landsbyen ligger i naturskønne omgivelser i Stavids ådal, kun fem km. fra centrum af Odense.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Vores undervisningstilbud kan tilrettelægges til alle aldersgrupper - med enkelte undtagelser. Vi kan også tilbyde forløb, der er særlig tænkt til at favne udskolingen med inddragelse af samfundsfag og et højere historiefagligt niveau.

Har I ønsker til særlig tilrettelagt undervisning, så ring eller skriv til os og hør, hvad vi har at byde på.

Udover målrettede læringsforløb for elever tilbyder vi også kurser for lærere i f.eks. fortælling.

Læs mere om vores forskellige læringsforløb her

Hvad kan børn og unge lære hos os?

I skoletjenesten har vi som mål at styrke elevernes bevidsthed om, at deres moderne liv bygger på mange generationers kærlighed og hårde arbejde - at mennesket er historieskabt såvel som historieskabende. Alle vore undervisningsforløb dækker en række læringsmål, der sætter forhistorien i perspektiv, bidrager til elevernes begrebsverden og udvider deres fagsprog og kildekendskab. Undervisningsformen er dialogbaseret og procesorienteret og der veksles mellem forskellige pædagogiske greb så som gruppearbejde, historiefortælling, mødet med autentiske genstande og praktiske aktiviteter, hvorved de forskellige læringsstile tilgodeses.

Jernalderlandsbyen Odins Odense skolestjeneste
Jernalderlandsbyen set fra en drone.

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

23 10 06 32

Kontakt:

Anne Marie Hybschmann
23 10 06 32