BUSTER

BUSTER

Vores sted

På BUSTER viser vi de bedste film til børn og unge fra hele verden for ambitionen er at nuancere filmoplevelsen for det unge publikum. Vores mål er at engagere børn og unge og inspirere de voksne ved at skabe dialog, pirre nysgerrigheden og udvide kendskabet til film, der ellers ikke finder vej til danske biografer. Filmfestivalen finder sted 14 dage hvert efterår i biografer og kulturhuse i og omkring København. I 2018 d. 27. september - 10. oktober.

BUSTER er det dedikerede skole-, børnehave- og familieprogram under Danmarks største spillefilmfestival CPH PIX. Hos BUSTER lægger vi vægt på at præsentere et skarpt kurateret filmudvalg og workshops, særligt målrettet institutioner og alle grundskolens tre trin.

Følg med på cphpix.dk/buster, hvor du også kan tilmelde dig vores nyhedsbrev for skoler eller institutioner.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Det er festivalens ambition at møde vores unge publikum mellem 3-16 år med historier skildret ud fra deres synsvinkel, samt at præsentere dem for film og filmkulturer fra alle verdenshjørner. Derved giver vi et indblik i andre kulturer og bidrager til at skabe forståelse for disse, deres måder at fortælle historier på, deres hensigter, tro, håb, drømme og kvaler. Skoleprogrammets mål er at præsentere disse i en høj faglig og lærerig kontekst som skaber grobund for dialog og integration i undervisningen. En stor del af oplevelsen ved at besøge BUSTER er de unikke faglige oplæg og aktiviteter, der knyttes til mange af vores filmforestillinger. Desuden vil der være tilknyttet undervisningsmaterialer til en lang række af filmene, som kan kan være god inspiration til brug af filmene i undervisningen. Dertil kommer BUSTERs workshopprogram, hvortil vi har udviklet unikke koncepter og samarbejder, hvor børn og unge kan få deres kreative, innovative og sociale kompetencer stivet af i kvalificerede møder med medier.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Med filmoplevelsen som omdrejningspunkt præsenterer festivalen et skole- og børnehaveprogram, der med en faglig og tematisk indgangsvinkel ønsker at lægge op til læring gennem dialog og skabelsen af perspektiv. BUSTER præsenterer hver år film med en lang række forskellige temaer.

BUSTERs workshopprogram er medie- og/eller performanceorienteret, og følgende fire parametre kommer ofte i spil i løbet af en workshop:

· Æstetik: Kreativitet, billed- og/eller lydkomposition, filmiske virkemidler

· Narration: Historiefortælling, aktantmodel/berettermodel

· Tekniske og praktiske færdigheder: bl.a. software og it-værktøjer

· Almenpædagogik: Samarbejde, sammenhold, og brugen af det alternative læringsrum

skoletjenesten undervisningstilbud BUSTER
Vi glæder os til at se jer i biografen!
Foto Yann Houlberg Andersen © CPH PIX / BUSTER

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

Kontakt:

Sidsel Søgaard Spas
33 45 47 49
Yderligere information:

Pris for entré

Filmvisninger: 17 kr./pers.

Workshops fra 600 kr./klasse