Farum Sogn

Farum Sogn

Vores sted

Farum Sogn har som mange andre forstadssogne både en ny og en gammel kirke, der ligger i hver sin ende af byen: Dels Farum Kirke i den gamle landsby og dels Stavnsholtkirken, der ligger ved indkøbscentret, Farum Bytorv.

Stavnsholtkirken er tegnet af den kendte arkitekt Johan Otto von Spreckelsen og blev opført i 1981. Farum Kirke er en typisk sjællandsk landsbykirke fra år 1130, der er blevet udbygget i forskellige perioder i 1300-1400-tallet. Farum Kirke ligger midt på kirkegården og lige oven for Farum Sø.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Kirken er et af de steder, hvor børn kan lære om nogle af de traditioner, højtider, værdier og fortællinger, som står centralt i vores samfund. I Farum Sogn har vi derfor i en årrække samarbejdet med skolerne i Farum om forskellige projekter.

Projekterne spiller særligt ind i fagene kristendomskundskab, billedkunst, musik, dansk og historie. De har alle en almentdannende og ikke-forkyndende karakter og foregår på skolens præmisser. De er målrettet alle elever uanset kulturel eller religiøs baggrund.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

I skole-kirkeprojekterne bliver bibelfortællingerne, salmerne og de store temaer i kristendommen sat ind i en større sammenhæng, både rumligt, historisk og kulturelt og i forhold til samfundslivet og årets gang.

De fleste af projekterne inddrager fortælling, billedkunst og/eller musik og bevægelse. Børnene får mulighed for at udfolde deres kreativitet og evne til at fortolke og anvende både nogle af de kendte og nogle mindre kendte bibelfortællinger - i nogle af projekterne under instruktion af uddannede billedkunstnere.

Musik og salmer er en central del af kirkens liv og er også udgangspunkt for arbejdet i flere af projekterne i samarbejde med sognets to organister.

Flere af projekterne finder sted i undervisningslokaler i tilknytning til en af de to kirker, hvor kirkerummet og kirkens inventar, arkitektur og bygningshistorie også inddrages.

Farum Kirke ligger midt på den gamle kirkegård. Døren står åben og flaget vejrer i baggrunden.
Farum Kirke ligger midt på den gamle kirkegård. Når der er gudstjeneste hejses flaget.
Foto

Doris Pihl Linkenkær

©

Eget foto

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

Kontakt: