Om Skoletjenesten
 • Naturcenter Amager Strand_undervisningstilbud_skoletjenesten

  Novo Nordisk Fondens støtte

  Det er anden gang, at Novo Nordisk Fonden uddeler støtte til naturvidenskabelige projekter for børn og unge.

  I åben konkurrence blev i alt 25 millioner kroner uddelt til 11 forskellige projekter, og af dem går 1.792.400 kr. til ’Naturcentret i børnehaven’.
 • Vil du vide mere?

  Vil du gerne vide mere om projektet, kan du kontakte:

  Thomas Ziegler Larsen, daglig leder
  Skoletjenesten Naturcenter Amager Strand
  tl@skoletjenesten.dk
  Tlf: 30 59 55 76

  Siska Rohr Harrebye, kommunikationschef
  Skoletjenesten - videncenter for eksterne læringsmiljøer
  srh@skoletjenesten.dk
  Tlf: 24 90 13 68
 • undervisningstilbud skoletjenesten naturcenter amager strand

  Undervisningtilbud til børnehaver

  Naturcenter Amager Strand tilbyder en række gratis undervisningstilbud til børnehaver. Book og læs mere om tilbuddene her.

1.7 mio. til natur, udeliv og science på Nørrebro/Bispebjerg

Skoletjenesten – videncenter for eksterne læringsmiljøer har fået 1.7 mio. kroner i støtte af Novo Nordisk Fonden til Naturcenter Amager Strands projekt ’Naturcentret i børnehaven’. Projektet skal bringe naturen ud til daginstitutioner på Nørrebro og Bispebjerg.
Af
Sofie Prip

”Når børnene ikke kommer ud på naturcenteret – så er det godt, at vi kan komme ud til daginstitutionerne.”

Sådan siger Thomas Ziegler Larsen, daglig leder på Skoletjenesten Naturcenter Amager Strand om det projekt naturcentret netop har fået støtte til af Novo Nordisk Fonden. Projektet hedder ’Naturcentret i børnehaven’ og vil strække sig over de næste to år, hvor Thomas og hans kollegaer trækker rødderne op af standsandet på Amager og tager på ture mod Nørrebro og Bispebjergs daginstitutioner.   

Claus Citat

Naturcentret pakker en ladcykel med det udstyr man skal bruge til at undersøge den nære natur. Formålet er at skabe interesse, kærlighed og forståelse for naturen – med håb om at fremme en bæredygtig udvikling. På den måde vil arbejdet med natur, udeliv og science give mulighed for, at børnene undrer sig, hvilket leder til spørgsmål, og begyndende hypoteser opstår.

”Jeg glæder mig til, at vi kan dele vores viden og erfaringer fra projektet med pædagoger i daginstitutioner og eksterne læringsmiljøer. Som videncenter har vi en vigtig rolle i forhold til, at de lokale erfaringer vi får gennem projekter og partnerskaber er med til at styrke arbejdet med natur, udeliv og science i hele landet,” siger Claus Poulsen, leder af Skoletjenesten – videncenter for eksterne læringsmiljøer.

Som en del af projektet bliver der blandt andet lavet en podcastserie med viden og erfaringer fra projektet.

Mikala citat

Tæt samarbejde
Projektet tager afsæt i en analyse, som viser at meget få børn fra området Nørrebro/Bispebjerg kommer ud og besøger Naturcenter Amager Strand. Udviklingen er foregået i tæt samarbejde med området Nørrebro/Bispebjerg, gennem drøftelser med klyngelederne og områdechef Mikala Jørgensen. Ifølge hende vil projektet være et vigtigt bidrag til udviklingen af naturforståelsen hos en stor børnegruppe, som traditionelt har begrænset naturkontakt, naturoplevelser og -viden.

”Projektet giver ikke blot børnene enkeltstående oplevelser, men vil også være et afgørende bidrag til implementeringen af det nye læreplanstema Natur, udeliv og science i vores dagtilbud,” siger hun.