Om Skoletjenesten
  • Børn fra søstjernen foto Brian Johansen_undervisningstilbud_skoletjenesten
    Find tilbuddene her
    ”Kom og lær om kunst, kultur og natur – og bliv klog på sprog” er både et katalog over undervisningstilbud til dagtilbud og de små klasser i grundskolen på Bornholm og et samtalehæfte, som lægger op til dialog mellem barn og voksen.

32 tilbud i nyt samtalehæfte

I samarbejde med Skoletjenesten Bornholm er en række af øens kunst-, kultur- og naturinstitutioner gået sammen om at udvikle undervisningstilbud til de små børn i daginstitutioner og grundskoler. Det er blevet til i alt 32 tilbud, som præsenteres i et nyt samtalehæfte ”Kom & Lær om kunst, kultur og natur – og bliv klog på sprog”.

Når børnene har været på Bornholms Museum og leget med gammelt legetøj, kan de sammenligne deres eget legetøj med det børn legede med i gamle dage. Og en vandhulssafaritur med NaturBornholm giver rigeligt stof til en snak om vandhuller, igler og tudser. Det nye samtalehæfte fra Skoletjenesten Bornholm og en række af øens kunst-, kultur- og naturinstitutioner beskriver forskellige undervisningstilbud, hvor børnene kan bruge sanserne og sammen opleve og blive klogere på verden.

Udover at være et katalog over kulturtilbud er samtalehæftet også en ”bog”, der lægger op til dialog mellem barn og voksen, som de sidder og ser i hæftet. Hvert opslag viser fotos af børn, som gør noget, og en række ord, som den voksne kan tage fat i – eller måske kan børnene selv læse, hvad der står. Kataloget kan ligge på bordet på skolerne og i børnehaverne, så det kan inspirere lærere og pædagoger til at kombinere læringsforløb på skolen med besøg ude på relevante eksterne læringsmiljøer.

Samtalehæftet er delvist udviklet ud fra den pædagogiske læreplan, som lægger rammen for et godt børneliv i dagtilbuddene, og delvist ud fra at styrke indskolingselvernes færdigheds- og vidensmål. Derudover understøtter projektet det kommunale arbejde om et godt børneliv på Bornholm, hvor et af delmålene er at øge 0-6-åriges ordforråd og begrebsverden gennem deltagelse i kulturtilbud.

Kataloget uddeles på Bornholm fra onsdag d. 3. april og løbende de næste mange uger, men her kan du også læse "Kom og lær om kunst, kultur og natur - og bliv klog på sprog" eller se de mange tilbud til dagtilbud fra Skoletjenesten Bornholm.

 

Foto: Brian Johansen