Experimentarium

Cirkus Fysikus

Lad eleverne være cirkusartister og undersøge enkle mekaniske systemer, funktioner og sammenhænge i Cirkus Fysikus’ verden af fantastiske fysiske og tekniske fænomener.

I Cirkus Fysikus træder eleverne ind i en verden af fantastiske fænomener. De kan få indblik i en række fysiske og tekniske fænomener som rotationer, gearing og kraftoverførsel, og hvordan disse fænomener har stor praktisk betydning i dagligdagen.

Sådan kan klassen bruge udstillingen

Mekaniske kræfter håndteres praktisk alle mulige vegne i industri og i produkter – store som små – ved hjælp af de principper, som udstillingen berører. Der er mange fænomener at opleve i Cirkus Fysikus. I udstillingen kan eleverne deles op og gå på opdagelse i de enkelte opstillinger.

Eleverne kan få kugler, ringe og skiver til at rotere på den roterende bordplade. Arbejd med balance på balancebommen og forsøg at løfte de tunge sandsække. Undersøg gyroeffekten når I går en tur med kufferten eller sæt det roterende cykelhjul i gang. I kan også lege med de mange tandhjul og måle et skrigs højde i Skrig – O – Meteret efter at have stukket hovedet i løvens gab.

Cirkus Fysikus kan indgå i et forløb i natur/teknologi eller fysik og kemi.

 

Læs mere

 

Cirkus Fysikus
Cirkus Fysikus
Foto Experimentarium

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Yderligere priser:
Billetter, elever: 50 kr. Abonnement: 25 kr. pr. elev på skolen, min. 100 elever. Abonnementet gælder for 1 år.

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Fag:
Fysik/kemi, Natur/teknologi