Koldinghus

DANSK

Temadag om eventyr.

”At rejse er at leve”, sagde H.C. Andersen, Danmarks store eventyrdigter. Hans rejselyst var enorm, og et par af hans rejser bragte ham til Kolding. Vi ved, at han besøgte byen i 1830 og i 1865/66. Noget tyder endog på, at han har været med til at redde Koldinghus fra helt at forsvinde.

Da vi i 2005 fejrer 200-året for hans fødsel, har skoletjenesten på Koldinghus udarbejdet en temadag. Vi har følgende tilbud, som frit kan kombineres:

”I H.C. ANDERSENS FODSPOR GENNEM KOLDING”. Vi går en tur gennem byen, som den var på H.C. Andersens tid. Vi starter på Den gamle Kirkegård og bevæger os gennem byens gader frem til Koldinghus. Undervejs møder vi bl.a. byens store original Peder Wissing, som også H.C. Andersen lagde mærke til.

LYSBILLEDSERIE: ”Kolding på H.C. Andersens tid”. Vi følger livet i Kolding i 1800-tallet og hører om, hvad der sker i hans liv på samme tid.

VI DIGTER SELV.

Eleverne får mulighed for at lave deres eget eventyr med nogle af museets udstillede genstande som hovedpersoner. Der er følgende valgmuligheder:

- ”Sablen og geværet”, hvor eleverne samtidig lærer om de slesvigske krige, der har betydet så meget for det moderne Danmark – og Kolding.

- ”Krukken og skeen”. Her tager vi eleverne med op i museets sølvsamling, hvor to af udstillingens genstande har et mindre opgør. Samtidig lærer vi også noget om sølvfabrikation i Kolding.

- ”Kludedukken”. Hvad ikke mange ved, så ejede den lille pige med svovlstikkerne en lille kludedukke, som hendes bedstemor havde lavet til hende. Den dukke genskaber vi – og man får den med hjem. Dukken danner samtidig rammen om et eventyr, ”Hvad dukken fortalte”. Et eventyr, der ikke er skrevet endnu.

​Hans Christian Andersen (1805-75)
​Hans Christian Andersen (1805-75)
Foto

Odense Bys Museer

©

Odense Bys Museer

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 dag
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Kun for skoler i Kolding Kommune.

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation
Fag:
Dansk, Nordisk sprog
Læringsmål:
Under opdatering, ring for yderlig information.