Vendsyssel Kunstmuseum

Dødedans

Silhuetter af cowboys, ulve og smilende kranier er blot nogle af de motiver, man møder i Frodo Mikkelsens mangefacetterede værker, hvor forholdet mellem liv og død udfoldes i forskellige materialer.

Ta' med på opdagelse i særudstillingen 'Dødedans' med samtidskunstner Frodo Mikkelsen (f. 1974).

Frodo Mikkelsens kunstneriske virke udspringer af streetart og graffiti. Det skinner tydeligt igennem i hans kunst, hvor stærke farver, 'tags', humor og tegneserieagtige silhuetter af cowboys og dansere, kaniner og ulve samt kranier og huse går igen. Han arbejder med et bredt spektrum af medier – fra maleri og grafik over collage og skulptur til keramik og installation.

Udstillingen 'Dødedans' undersøger forholdet mellem liv og død, menneske og natur. I en dialogbaseret omvisning ser vi nogle af Frodo Mikkelsens værker, træner vores billedanalytiske færdigheder og taler om temaet 'liv og død', herunder hvordan forskellige kulturer ser på døden.

Vendsyssel Kunstmuseum arrangerer specielt tilrettelagte omvisninger for skoleklasser og andre grupper. Vi efterstræber at skræddersy undervisningen på baggrund af lærernes ønsker såvel som elevernes faglige forudsætninger og de erfaringer, de bringer med sig.

Vendsyssel Kunstmuseums omvisninger varetages af kunsthistorisk uddannet personale. Omvisningen er dialogisk og sigter mod at aktivere og engagere eleverne. Vi tager højde for elevernes kompetencer og tilstræber en variation mellem oplæg og samtaler. En omvisning varer ca. 45-60 minutter.

Frodo Mikkelsen
Frodo Mikkelsen: Udsnit af 'The sunset skull (Dødedans)', 2022.
Foto

Niels Fabæk

©

Vendsyssel Kunstmuseum

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
I 2023 er tilbuddet gratis for kommunale skoler i Hjørring Kommune. Øvrige skoler betaler 350 kr. pr. time.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Dansk - Fortolkning, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik
Fag:
Billedkunst, Dansk, Historie, Kristendomskundskab
Læringsmål:
Billedkunst - Billedanalyse: Eleverne vil få øget kendskab til dansk og international kunsthistorie samt træning i billedanalytiske færdigheder med udgangspunkt i udvalgte værker.
Dansk - Fortolkning: Eleverne trænes i at forholde sig til temaet 'døden' gennem analyse af og samtale om forskellige kunstneriske udtryk.
Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik: Eleverne får viden om forskellige tiders og kulturers syn på forholdet mellem liv og død og trænes i at reflektere over disse ud fra kunstens billeder.