Tekstilmuseet

Farfars fantastiske fritid

Hvad lavede farfar mon, når han fik fri fra arbejde?

Udgangspunktet for forløbet er børnenes egen fritid. Herefter tager vi tilbage til 1950'erne, da farfar og farmor var unge. Hvad mon de lavede, når de havde fri? Fritid opstod nemlig i takt med, at flere begyndte at arbejde på en af Midtjyllands mange tekstilfabrikker.

Igennem leg, dialog og tegning får vi sat ord på, hvad børnene laver i deres fritid. Med udgangspunkt heri går vi på opdagelse i Tekstilmuseets sanselige udstillinger og undersøger, hvad farfar og farmor har lavet i deres fritid. Ønsket er at gå forrest og skabe et rum, hvor nysgerrighed og fantasi kan få lov til at blomstre. At vi derefter i fællesskab og i mindre grupper kommer historierne i møde, både vores egne og farfars og farmors. Vi oplever også deres arbejde, hvis de, som mange, arbejdede på en af Midtjylland mange tekstilfabrikker. 

Forløbet afvikles i Tekstilmuseets fantastiske omgivelser, hvor de gamle fabrikshaller bringer industrialiseringen helt tæt på. Når vi lukker øjnene her, kan vi dufte, mærke og høre fortiden. Med alle sanser rejser vi i fællesskab tilbage til farfars og farmors fantastiske fritid. 

En dreng prøver kræfter med en strikkemaskine.
Der prøves kræfter med en strikkemaskine.
Foto

Ard Jongsma

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
600 kr.
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for at spise medbragt mad
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Kommunikation og sprog
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
  • Social udvikling
Læringsmål:
Fællesskab
Kulturelle oplevelser
Sætte ord på tanker og ideer
Sanser i spil