FILM-X

Filmproduktion for små grupper - max 10 elever

FILM-X tilbyder varierende forløb for små elevgrupper, der især egner sig til elever med særlige behov. Alle forløb varer 2 timer, og på den tid kommer holdet gennem en klassisk filmproduktionsproces: De idéudvikler, optager i vores bilstudie, en Morris Mascot med bagprojektion, og klipper til sidst filmen med indklipsbilleder, effektlyde og musik.

Forløbet giver mulighed for at arbejde med spænding og effektlyde, opbygning af forskellige karakterer, der spiller op mod hinanden, og udvikling af en kort fortælling.

Holdet arbejder i faste rammer i et struktureret forløb og med kyndig vejledning af vores filmpædagogiske FILM-X-guider.

Vi har positive erfaringer med at arbejde med små grupper af elever med særlige behov. Eleverne samarbejder i en medskabende proces om et konkret produkt. Vi oplever ofte, at de er stolte over at nå i mål med at have skabt noget sammen.

Ekstroverte elever kan få succesoplevelser med at træde i karakter og spille skuespil i en setting, hvor det boglige ikke er vigtigst, men hvor de kan arbejde med sig selv og deres fantasi på en anden måde.

Mere introverte elever kan fordybe sig i den tekniske del – redigeringen af filmen med valg af indklipsbilleder, musik og effektlyde.

Erfaringen har vist, at elever med særlige behov mange gange kommer i blandede aldersgrupper. Derfor undervisningsdifferentierer vi ud fra den enkelte elevgruppes forudsætninger, så godt vi kan, i samarbejde med jer (pædagog/lærer).

Skuespillerne lever sig ind i handlingen under en biljagt.
Skuespillere under optagelser i bilstudiet
Foto

Jørgen True

©

DFI

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
500 kr.
Max deltagere:
10 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Fremstilling, Dansk - Kommunikation
Fag:
Dansk, Drama, It og medier, Medier
Læringsmål:
Eleven lærer at samarbejde, lytte og bidrage til en kreativ proces.

Eleven kan genkende og anvende filmiske virkemidler som billedbeskæring, klipning og lyd.

Eleven kan strukturere en fortælling med start-midte-slutning.

Se alle tilbud fra: