Vendsyssel Teater

FULDT BOOKET 'Romeo og Julie' for børn (4.-6. klasse)

I løbet af fem dage udvikler og gennemfører eleverne et skolekomedieforløb med afsæt i Vendsyssel Teaters forestilling 'Romeo og Julie' af William Shakespeare. Skuespiller Lina Franke Hedegaard står for forløbet og inddrager eleverne i hele processen fra at skrive replikker til at stå på scenen og spille en rolle. I arbejdet med eleverne bliver der lagt vægt på samskabelse, idéudvikling, ejerskab, samarbejde, og at alle elever får en kvalitativ opgave. Forløbet afsluttes med en forestilling for forældre.

SKOLEKOMEDIEFORLØB udbydes i uge 37 og uge 38 2021 efter først-til-mølle-princippet, i samme periode som 'Romeo og Julie' spiller på Vendsyssel Teater. Der er plads til ca. 28 elever svarende til en klasse pr. forløb. Forløbet afsluttes om fredagen med forestilling efter aftale, evt. sammen med forældre.

Forløbet går ud på at lave en version af 'Romeo og Julie', der er egnet som skolekomedie.

Skuespiller Lina Franke Hedegaard udvikler et manuskript, og eleverne er med til at stå for udviklingen af forestillingen, fx digte replikker, lave lys eller lyd samt stå på scenen.

Alle elever inddrages i projektet. Der vil være fokus på samskabelsen mellem elever og ejerskab til den færdige forestilling.

Forestillingens handling:

Da den unge Romeo drager til maskebal hos familien Capulet, falder han pladask for den unge smukke Julie – og hun falder for ham. Men Romeo er en Montague, og på grund af en uløselig familiestrid mellem de to slægter bliver forelskelsen til et farligt spil. Kærligheden er ikke til at stoppe, og de to må have hinanden – koste hvad det vil.

Stikord: To familier i krig / forelskelse / familiestrid / skam og skyld / den store kærlighed

Kærlighedsscene mellem Romeo og Julie fra Vendsyssel Teaters forestilling
'Romeo og Julie' på Vendsyssel Teater.
Foto

Emilia Therese

©

Vendsyssel Teater

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
5 dage
Pris:
Gratis
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Dansk - Kommunikation, Dansk - Lytning, Drama - Dramaproduktion
Fag:
Arbejdskendskab, Dansk, Drama, Historie, Natur/teknologi, Sproglig udvikling
Læringsmål:
Der lægges vægt på samskabelse, idéudvikling, samarbejde og at alle elever får en kvalitativ opgave.