Vendsyssel Historiske Museum

Geoquestor i Hirtshals, Hjørring, Sindal og Vrå

Med mobilen i hånden følger vi kompasnålen rundt på en historisk quiz i vores egen by. Gør-det-selv-tilbud til hjemmeundervisning eller udeskole.

geoquestor4 digitale løb i 4 forskellige byer med poster undervejs, der lærer dig om Danmarkshistorien i din egen by. Løbene varierer efter, hvilke historiske spor der er i de enkelte byer, og som kendetegner netop din bys historie.

Fælles for de fire ruter er, at nogle af spørgsmålene sender dig direkte fra et sted i din by til vigtige nedslag i Danmarkshistorien og kanonpunkter som kvinders valgret og genforeningen.

Ruterne er ca. 2-3 km lange og starter følgende steder: Sindal Skole, Hirtshals Skole, Hjørring Kirkegård syd for det gule kapel, mindestenen på Vestergade i Vrå.

Sådan gør du:

Download appen geoquestor

Gå til startområdet i din by

Søg efter ruter

Vælg rundtur i X bys historie

Følg kompaspilen rundt til posterne

Tilbuddet er gør-det-selv og kan gennemføres af eleverne på egen hånd. Fx som en del af hjemmeundervisningen. Har du spørgsmål til anvendelsen, så skriv eller ring til skoletjenesten.

geoquestor

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
5., 6.
Kompetenceområde:
Historie - Historiebrug, Historie - Kronologi og sammenhæng, Idræt - Alsidig idrætsudøvelse
Fag:
Historie, Idræt
Læringsmål:
Vi lærer om vigtige nedslag i Danmarkshistorien, mens vi bevæger os rundt i vores egen by. I jagten på spor efter vores bys historie får vi rørt kroppen, samtidig med at vi finder ud af, at vores by også er en del af den store nationale historie.