Herregården Odden

Historier på Herregården

Riddere, røverhistorier og en hovedløs svane

Kom på besøg på Herregården Odden og hør historier fra kælder til loft.

Program

Ved ankomst: fælles introduktion i Oddens køkken, hvorefter børnene deles i to grupper. Den ene gruppe går med ned i kælderen og den anden på loftet, hvor der hvert sted er en frivillig fra Odden, der fortæller “uhyggelige” historier fra stedet og viser bl.a. den hovedløse svane. 

Når begge grupper har været begge steder (ca. et kvarter hvert sted), samles alle igen i køkkenet, hvor der er mulighed for at prøve nogle fine rustninger og høre lidt om ridderlivet. 

Derefter går de to grupper henholdsvis udendørs på opdagelse ude ved voldgraven og i borggården, mens den anden gruppe går med til udvalgte steder i Willumsen-samlingen, bl.a. alle skitserne med “Badende Børn”. Også her - begge steder -med vejledning af de to guider fra Odden.

Også denne gang ca. et kvarter hvert sted.

Når alle børn har været igennem det hele, er der fælles madpakkespisning - enten i “Hestestalden”, som er Oddens madpakkehus med borde og bænke (og toilet) - eller udendørs.

Forberedelse

Ved hjælp af postkort fra Willumsen-samlingen kan børnene hjemmefra tegne et værk og efterfølgende gå på opdagelse under besøget og se, om de kan finde det billede, de har tegnet. 

Medbring

Gummistøvler og praktisk tøj, der kan tåle at blive beskidt.

Transport

Bus nr. 80 standser på Skagen Landevej ved Oddenvej. Derfra er der 50-100 m gang til Odden. På køreplanen står dette stoppested ikke, men det er intet problem at få bussen til at standse der.

Ankomst

Kl. 9.30 eller 10.00 - varighed 2-2,5 timer.

Herregården Odden har åbent fra 1. april til og med uge 42. 

Tilbuddet er udviklet i et partnerskab mellem Herregården Odden og Bindslev Børnehus i forbindelse med projektet "Små Partnerskaber", som havde til formål at udvikle kvalitetsrige tilbud til børnehaver i Hjørring Kommune for at styrke åben dagtilbud og arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan. 

Historier på Herregården

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2½ time
Pris:
Gratis
Max deltagere:
18 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
4, 5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for at spise medbragt mad
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Alsidig personlig udvikling
  • Kommunikation og sprog
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
Læringsmål:
Kan opstilles efter behov