Nordsøen Oceanarium

Hvorfor synger fuglene - og hvordan?

Vi går en tur i skolens nærområde. Vi snakker om, hvorfor fuglene synger og om, hvordan man kan kende de forskellige fugle fra hinanden.

For at få så meget som muligt ud af mødet med fuglene, gennemføres turen som udgangspunkt i to hold, hvor Skoletjenesten tager et hold på tur ad gangen - ellers efter aftale.

Undervejs på gåturen stopper gruppen op og prøver at lytte til fuglenes sang. Der læres nogle teknikker til, hvordan bedre kan opfatte fuglenes sang samt hvordan man huske de forskellige fugles stemmer fra hinanden. Skoletjenesten fortæller om de forskellige arters levevis og bruger en fuglehåndbog til at vise fuglenes udseende.

På fugletur i Hirthals kan vi endnu se Danmarks sjældneste fugl: Toplærken.

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Tilbuddet er gratis for skoler i Hjørring Kommune. Andre skoler betaler 600 kr. + betaling for Skoletjenestens kørsel til og fra skolen.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
2., 3., 4., 5.
Kompetenceområde:
Natur/teknologi - Undersøgelse
Fag:
Natur/teknologi
Læringsmål:
Efter at have gennemført turen har eleverne har fået viden om og kendskab til de almindeligste sangfugle og hvorfor de synger. Desuden lærer oplever, ser og forstår de, hvordan de forskellige fugle har tilpasset deres sang til omgivelserne.