Kornets Hus

Korn og bælgfrugter – de bedste venner

Begrænset antal: Korn og bælgfrugter er fantastiske råvarer, når vi skal have mere grønt på tallerkenerne. Begge dele er smækfulde af smag og næring, og hvis vi kombinerer dem, kan det næsten ikke blive bedre. Derfor skal vi blive bedre til at bruge begge dele i madlavningen.

Men hvordan er det nu lige, det er, med de bælgfrugter? Hvad er det egentlig, skal de ligge i blød, og hvordan skal de koges? Og hvad med korn, hvordan bruger man det til andet end bagning? Og hvordan er det lige, at vi får det hele til at smage supergodt?

Det skal vi arbejde med i dette forløb.

Dagens program er fordelt på teori og praksis, som alt sammen foregår i Kornets Hus’ lækre bage- og madværksted.

Eleverne bliver introduceret til forskellige bælgfrugter og kornarter, og vi undersøger både forskelle og ligheder på de forskellige råvarer. Vi laver flere småretter og madforsøg og smager os igennem det hele.

Vi arbejder med udgangspunkt i opskrifter udviklet særligt til dette forløb, og dagen er tilrettelagt således, at der hele tiden er en vekslen mellem information til hovedet og opgaver til hænderne.

I løbet af dagen tilbereder eleverne et 100% plantebaseret frokostmåltid, som I alle spiser sammen. Eleverne tilbereder forskellige elementer af måltidet, og der vil være et element af præsentation inden spisningen.

Alle dage kl. 9-12.30 inkl frokost

Følgende datoer er ledige:

4. september 2023

7. september 2023

11. september 2023

14. september 2023

18. september 2023

21. september 2023

25. september 2023

5. oktober 2023

Dagen er gratis. I skal dog selv sørge for og betale transport.

Kommunale skoleklasser har mulighed for at få transporten betalt. Skolen bestiller selv bustransporten og får efterfølgende skolens kontor til at sende fakturaen til forvaltningen (Kontakt evt. Christine Lund Jakobsen ved spørgsmål vedr. transport: clj@hjoerring.dk

Elever står ved et bord og arbejder med korn og bælgfrugter
©

Kornets hus

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
4 timer
Pris:
Gratis
Max deltagere:
26 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Madkundskab - Fødevarebevidsthed, Madkundskab - Madlavning
Fag:
Madkundskab
Læringsmål:
Kan opstilles efter behov