Dansk Arkitektur Center

Lærerkonference - fra verdensmål til undervisning

Hvordan kan du bruge FNs Verdensmål i din undervisning – og klæde dine elever på til at bidrage til en bæredygtig udvikling i vores byer? Kom til lærerkonference og få ny inspiration.

FNs Verdensmål sætter kursen mod større bæredygtighed for mennesker og planeten. Målene er en oplagt ramme for at arbejde innovativt samt problem- og løsningsorienteret med autentiske, aktuelle cases i undervisningen på tværs af fag på ungdomsuddannelserne. 

Til denne konference sætter vi særligt fokus på Verdensmål #11, der handler om at skabe bæredygtige byer og lokalsamfund – i alt fra at sikre billige boliger og klimasikre byerne til at inddrage borgerne i byudviklingen. Du får indblik i, hvad verdensmålene går ud på med særligt fokus på mål #11, hvorfor verdensmålene er relevante i en dansk kontekst og hvordan verdensmålene kan bruges i en undervisningssammenhæng. 

Gennem workshops får du inspiration til hvilke didaktiske værktøjer, der kan hjælpe dine elever i arbejdet med bæredygtighed og komplekse samfundsmæssige problemstillinger.  

På konferencen kan du blandt andre møde Steen Hildebrandt, ph.d. og professor på Aarhus Universitet, og Lotte Hansen, cand.scient.pol, journalist og Associate Founder af iLoveGlobalGoals.

Hvem er konferencen for?

Konferencen er særligt relevant for undervisere på ungdomsuddannelserne i fagene geovidenskab, naturgeografi, innovation, samfundsfag og design og arkitektur.

Konferenceprogram

Kl. 9:00-12:00

  •  Check-in, croissanter og kaffe
  •     Introduktion og velkomst
  •      Hvad skal vi med verdensmålene? 
  •      Hvad går verdensmål #11 ud på? 
  •      Workshop 1: Hvordan arbejder vi med verdensmålene i undervisningen? 

Kl. 12:00-12:45

  •      Frokost og udstillingsbesøg på egen hånd

Kl. 12:45-15:00

  •      Workshop 2: Hvordan arbejder vi med bæredygtighed, innovation og autentiske problemstillinger i undervisningen? 
  •      Refleksion, transfer og opsamling
  •      Fredagsvin og udstillingsbesøg på egen hånd 

Hold øje med siden her for det endelige program. 

Oplev udstillingen ”Nutidens forbrug – Fremtidens problem”

Konferencen knytter sig til DACs forårsudstilling ”Nutidens forbrug - Fremtidens problem”, der kan opleves fra d. 22. marts til 2. juni 2019. Du får gratis adgang til udstillingen, når du køber din billet til konferencen. 

Læs mere om udstillingen her

Book det gratis undervisningsforløb ”Ta’ fremtiden tilbage!” 

DAC har i forbindelse med udstillingen ”Nutidens forbrug - Fremtidens problem” udviklet undervisningsforløbet ”Ta’ fremtiden tilbage!”. Med udgangspunkt i FNs Verdensmål #11, arbejder eleverne projektorienteret og innovativt, når de skal finde af, hvordan de realiserer et lokalt, bæredygtigt koncept for fx klimasikring eller tryghed i byen.

Forløbet kan bookes i perioden 25. marts til 2. juni 2019 – læs mere og book

Bemærk at et begrænset antal forløb udbydes.

Lærerkonference - fra verdensmål til undervisning
Lærerkonference - fra verdensmål til undervisning

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
Varighed:
6 timer
Pris:
400 kr.
Max deltagere:
55 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Kursus
Deltagere:
Konferencen er særligt relevant for undervisere på ungdomsuddannelserne i fagene geovidenskab, naturgeografi, innovation, samfundsfag og design og arkitektur.

Se alle tilbud fra: