Aarhus Teater

Lærerkursus: Ordet

Få inspiration og konkrete redskaber til at arbejde med Kaj Munks oprørende drama "Ordet" fra 1925 om tro og mirakler. Stykket er med i Kulturministeriets kanon for scenekunst, blandt andet fordi ”det er skrevet med en vildskab, der får en til at sluge det scene for scene”.

På lærerkurset præsenterer vi undervisningsmaterialet til forestillingen, udarbejdet af Peter Kennebo, lektor i dansk, Aarhus Katedralskole. På kurset møder du også to oplægsholdere, der på hver sin måde har arbejdet indgående med Kaj Munks "Ordet".

Per Stig Møller, fhv. medlem af Folketinget og udenrigsminister og forfatter til flere bøger om Munk, viser i sit foredrag, hvad der er kernen i Munks liv og virke, hans forfatterskab og indsats under besættelsen, der hviler på det samme kristne grundsyn: den eksistentielle kristendom. Derfor er den centrale figur hos ham ikke, som man normalt fremstiller det, heroen, men kvinden og kærligheden. I Ordet og Kærlighed gennemspilles det uden heroen, og her forenkler mange miraklet i Ordet.

Hassan Preisler, skuespiller, dramatiker, forfatter, debattør og radiovært på Radio 24Syv med udsendelsen Det Næste Kapitel, skrev i 2017 stykket "Martyren Munk" – et helligt raseri, der blev livsforandrende for ham. Hør bl.a. om hans livs rejse gennem to hyldemeter materiale om og af Kaj Munk, tilblivelsen af et teatermanuskript på to hundrede sider kogt ned til firs og mødet med Munks ældste barnebarn.

Selve kurset foregår mandag d. 17. februar 2020 kl. 14.00 – ca. 18.00. Herefter spisning og teaterforestilling kl. 19.30 – ca. 22.00 på Scala.

Kurset er inkl. kaffe, te og vand undervejs samt en sandwich og en øl, vand eller vin kl. 18. Det er en god idé at spise frokost inden kurset. Alle deltagere får desuden en billet til "Ordet", som spiller samme aften kl. 19.30 på Scala.

Ordet, forestilling på Aarhus Teater 2019/20
ORDET
Foto

Aarhus Teater

©

Aarhus Teater

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
Varighed:
4 timer
Pris:
350 kr.
Max deltagere:
100 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Kursus

Se alle tilbud fra: