Gl Holtegaard

Lærerkursus - PETER HOLST HENCKEL: Gensyn med Paradis

På lærerkurset vil du få en introduktion til den aktuelle udstilling "PETER HOLST HENCKEL: Gensyn med Paradis" på Gl. Holtegaard og inspiration til, hvordan du kan bruge den som led i din undervisning. Paradis er et ord og begreb, de fleste forbinder med noget perfekt og harmonisk. I udstillingen belyser billedkunstner Peter Holst Henckel paradisbegrebet med et kritisk blik. Under kurset serveres kaffe, te og kage.

Tid: kl. 15-17

Den danske billedkunstner Peter Holst Henckel (f. 1966) skaber denne soloudstilling under titlen "Gensyn med Paradis". Udstillingen er en totalinstallation over temaet Paradis.

Karakteristisk for mange af Peter Holst Henckels værker er, at de indeholder flertydige indholds- og betydningslag. Således forholder det sig også med hans tilgang til udstillingstemaet på Gl. Holtegaard. Ordet Paradis bliver traditionelt brugt om et smukt og perfekt sted, men bag ordet ligger også antydninger af forfald og måske endda dommedag. På samme måde vil Henckels værker i udstillingen umiddelbart virke harmoniske og smukke, men under overfladen ligger mere dystre og komplekse betydninger, som relaterer til politiske, kulturelle og sociale problemstillinger i vores samtid.

Udstillingen tager også Gl. Holtegaards barokke anlæg og historie under behandling. Ordet Paradis har oprindelig tæt forbindelse til betydningen "have", og flere af udstillingens værker vil indgå i samspil med kunsthallens historiske barokhave, som oprindeligt blev anlagt i 1700-tallet.

På lærerkurset kan du få en introduktion til udstillingen samt til to typer læringstilbud:

- Dialogomvisning (1 t.), hvor kunsthallens formidler går i dialog med eleverne om kunsten.

- Formidlingsværksted (2 t.), hvor en dialogbaseret omvisning kombineres med selvstændige, kreative opgaver.

Der er tid til dialog om læringstilbuddenes indhold og form samt til en smagsprøve på, hvordan de vil forløbe.

Der serveres kaffe, te og kage!

Tilmelding sendes til formidlingsansvarlig Maja Gro Gundersen på mgun@rudersdal.dk

Peter Holst Henckel: Flora Danica III, Tab 11 (2009)
Peter Holst Henckel: Flora Danica III, Tab 11 (2009)

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
Varighed:
2 timer
Pris:
Gratis
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Kursus
Deltagere:
30