Vendsyssel Historiske Museum

Min corona-historie 5.-10. klasse

Lær om fortidens epidemier, og vær med til at dokumentere din egen corona-historie

Vi lærer om de første sygehuse i Hjørring og om, hvordan man bekæmpede epidemier og andre sygdomme i en tid uden antibiotika og moderne bedøvelse. Introduktionen afsluttes med en lille quiz. 

Herefter skal vi på en lille byvandring, hvor vi bl.a. ser Hjørrings første sygehus og studerer lægeplanter i museets urtehave.

Til slut er det tid til, at eleverne dokumenterer deres egen oplevelse af corona-krisen. Eleverne interviewer hinanden om deres liv før, under og efter nedlukningen. Materialet afleveres til Historisk Arkiv i Hjørring, og eleverne har nu bidraget til at dokumentere en vigtig begivenhed i verdenshistorien.   

verdensmål
Fokus på mål nr. 3 sundhed og trivsel

Tilbuddet kan både foregå på skolen og på Vendsyssel Historiske Museum, Museumsgade 5 i Hjørring. Hvis vi er på skolen, inkluderer tilbuddet ikke en byvandring.

Ønskes et længere forløb i historiske epidemier, kan du finde inspiration til undervisningen på historielabs nye kildebank om epidemier til udskolingen. 

Min corona historie

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Fremstilling, Historie - Historiebrug
Fag:
Dansk, Historie
Læringsmål:
Gennem dokumentationen af corona-krisen styrkes historiebevidstheden og vi får kendskab til spørgeteknikker og interview som fremstillingsform.