Alhambra museet for humor og satire

Op og ned - statusspil som komisk redskab

Et dramaforløb om humor, kropssprog, og statusspil.
Politisk kan man tale om social eller økonomisk status, men på scenen er status noget, der er til forhandling. Vi arbejder med kropssprog, og hvordan statusspil kan fremme humor og komik på scenen.

Status beskriver forhold mellem mennesker – man kan have lav status, høj status eller være i en ligeværdig relation. Men altid i forhold til nogen - eller noget. Og så kan man skifte status.

Ofte indgår status og statusskifte i vitser, sketcher eller andre humoristiske former. Vi griner medfølende, når vagabonden snyder betjenten, eller når den dumme narrer den kloge.

Men hvorfor er statusspil så brugbart i komik og humoristiske former?

I forløbet skal vi øve os i, hvordan man med krop og stemme kan give udtryk for en statusposition. Vi laver små dialoger, som kan fremføres på museets scene.

Til forløbet hører et forberedelses-materiale, som kræver én lektion. Se vedhæftede fil.

Kjeld og Dirch
Kjeld og Dirch

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
500 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Dansk - Kommunikation, Dansk - Fremstilling
Fag:
Dansk, Drama, Elevernes alsidige udvikling
Læringsmål:
Eleverne får erfaring med at spille en rolle foran andre, gøre brug af et forstørret kropssprog, udtrykke en karakter med stemmen, improvisere og optræde.
Eleven får erfaring med at se og anvende status og statusrelationer indenfor scenekunsten og får indblik i, hvorledes status og især statusombytning kan anvendes som humoristisk virkemiddel.