Sagnlandet Lejre - Vikingeområdet Ravnebjerg

På lejrskole som Viking

April-november Varighed 1-4 overnatninger fra ankomstdag kl. 10.00 til afrejsedag kl. 14.00 Ved 4 overnatninger fra ankomstdag kl. 10.00 til afrejsedag kl. 12.

Ravnebjerg inviterer til livet på Markedspladsen i år 920 som viking, i vores teltområde med store og små sovetelte, håndværk- og køkkentelte. Med travlhed i madlavning, sysler, husflid, håndværk og handel. Opholdet kan bookes fra 1 til 4 overnatninger.

Området er indrettet som en handelsgade med sove- og arbejdstelte, indrettet med bænke, kister, og masser af værktøj og husgeråd. Der er bålsteder og ovne.

Der er plads til 2 skoleklasser. Pigerne gør sig nyttige ved køkkenteltet med madlavning, husflid og sysler med uld og garn, mens drengene er flittige med træhåndværk eller smedning, husflid og håndværk. Er der en anden klasse på besøg på lejrskole laves der sikkert en tuskhandel eller fælles krigertræning. Måske inviterer I hinanden på et måltid mad. Aktiviteterne kræver samarbejde og sammenhold. Beretninger og fortællinger danner en god ramme. I sover i små og store sovetelte med ris, halm og skind som liggeunderlag.
Hver klasse har 2 eller 3 formidlere i rolle og dragt.

Forenklede Fælles Mål:

Forløbet er med til at give elever kronologiforståelse, støtter elevernes historiebevidsthed og sætter forskelligt kildemateriale(rekonstruktioner, fortællinger og øjenvidneberetninger fra instruktørernes karakterer) i spil. Kildekritisk analyse bliver støttet og giver plads til elevernes egne tolkninger og refleksion over samspil med egen livsverden.

Forløbet støtter fødevarebevidsthed og madlavningsteknikker og giver mulighed for at fortolke måltider med forståelse for værdier, kultur og levevilkår. Eleverne kan undersøge, perspektivere til egen livsverden og sætte ord på deres førstehåndserfaringer.

Eleverne får kendskab til ikke-kristne religioner og livsopfattelser.

De kan forholde til livsetiske spørgsmål, kan sammenstille deres oplevelser med kristendom, andre religioner og livsopfattelser. De kan tage stilling til og handle i forhold til sociale og kulturelle sammenhænge og problemstillinger.

Eleverne forholder sig til kulturgeografiske processer, der danner grundlag for menneskers levevilkår. De er med til at undersøge, perspektivere og sætter ord på deres refleksioner.

Ole Malling
Sagnlandet lejre
Foto Ole Malling © Sagnlandet Lejre

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Yderligere priser:
se prislisten på lejrskole www.sagnlandet.dk
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6., 7., 8.
Kompetenceområde:
Historie - Historiebrug
Fag:
Elevernes alsidige udvikling, Håndværk og design, Historie, Idræt, Kristendomskundskab, Madkundskab
Læringsmål:
Eleverne kan tilegne sig viden om vikingetiden og kan anvende redskaber og værktøjer i forhold til produktets form og funktion.
Eleverne får styrket deres evne til indlevelse og identifikation. De lærer noget omkring deres egn styrke og formåen, ser sig selv og andre med "nye" øjne og er en del af et nyttigt fællesskab, hvor samarbejde er ønsket og påkrævet.