Vendsyssel Teater

'Romeo og Julie' for børn (4.-6. klasse)

Vi gentager sidste års store succes: 'Romeo og Julie' for børn'.

I løbet af fem dage udvikler og gennemfører eleverne et skolekomedieforløb med afsæt i William Shakespeares ”Romeo og Julie”. Skuespiller Lina Franke Hedegaard står for forløbet som afvikles på Vendsyssel Teater. Eleverne bliver inddraget i processen med at få levendegjort teksten, skabt deres rolle og opfindelse af sceniske løsninger. I arbejdet med eleverne bliver der lagt vægt på samskabelse, ideudvikling og samarbejde, og at alle elever får en kvalitativ opgave at løse. Forløbet afsluttes med en forestilling for forældre og evt. andre af skolens elever.
Tilbuddet gælder kun kommunale skoler. Skolens egenbetaling er på kun på 2.500 kr. Prisen er afhængig af, at skolen beder BMMK om tilskud (Lina har stor erfaring med BMMK og hjælper gerne med udfyldning af ansøgningsskemaet). Et ugeforløb koster i alt 12.300 kr. De øvrige udgifter er betalt af Hjørring Kommune, Vendsyssel Teater og BMMK.

SKOLEKOMEDIEFORLØB udbydes i uge 35 og uge 39 2022 efter først-til-mølle-princippet. Der er plads til ca. 28 elever svarende til en klasse pr. forløb. Forløbet afsluttes om fredagen med forestilling efter aftale, evt. sammen med forældre/skole

Forløbet går ud på at lave en version af 'Romeo og Julie', der er egnet som skolekomedie.

Skuespiller Lina Franke Hedegaard udvikler et manuskript, og eleverne er med til at stå for udviklingen af forestillingen, fx digte replikker, lave lys eller lyd samt stå på scenen.

Alle elever inddrages i projektet. Der vil være fokus på samskabelsen mellem elever og ejerskab til den færdige forestilling.

Forestillingens handling:

Da den unge Romeo drager til maskebal hos familien Capulet, falder han pladask for den unge smukke Julie – og hun falder for ham. Men Romeo er en Montague, og på grund af en uløselig familiestrid mellem de to slægter bliver forelskelsen til et farligt spil. Kærligheden er ikke til at stoppe, og de to må have hinanden – koste hvad det vil.

Stikord: To familier i krig / forelskelse / familiestrid / skam og skyld / den store kærlighed

Romeo og Julie for børn 2021 prøvesituation
'Romeo og Julie for børn 2021'
Foto

Pia Mourier

©

Vendsyssel Teater

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
5 dage
Pris:
2500 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Dansk - Kommunikation, Dansk - Lytning, Drama - Dramaproduktion
Fag:
Arbejdskendskab, Dansk, Drama, Historie, Natur/teknologi, Sproglig udvikling
Læringsmål:
Der lægges vægt på samskabelse, idéudvikling, samarbejde og at alle elever får en kvalitativ opgave.