Industrimuseet

Samlebåndet

Måske ved du allerede, at industrialiseringen forandrede livet for mennesker i hele verden. Mange flyttede fra land til by, og det blev nemmere at producere varer. Men vidste du, at industrialiseringen ikke stoppede i 1800-tallet? Udviklingen fortsatte og er stadig i gang i dag.

På Danmarks Industrimuseum i Horsens kan du opleve industrialiseringen fra begyndelsen i 1700-tallet, da dampmaskinen blev opfundet, til i dag, hvor robotter og mennesker arbejder side om side på fabrikkerne. I denne aktivitet bliver du klædt på til at besøge museet, hvor du selv skal prøve kræfter med en af tidens store opfindelser, nemlig samlebåndet!

Ved samlebåndet kan du selv prøve kræfter med samlebåndsarbejdet. To hold på 4-5 deltagere dyster mod hinanden som Fabrik01 og Fabrik02 om at levere kuglelejer til “verdensmarkedet”. De hurtigste til at samle kuglelejerne vinder. 

Undervisningsmaterialet, der er udarbejdet i samarbejde med Clio, gennemgår samlebåndets udvikling og betydning. Undervisningsmaterialet er opdelt i tre faser: før, under og efter besøget. Før besøget skal eleverne arbejde med industrialiseringen og historien om samlebåndet i klasserne. Når eleverne er færdige med opgaverne, er I klar til at besøge Industrimuseet.
På museet får I en rundvisning om, hvordan industrialiseringen på dramatisk vis ændrede arbejdet. Det skal eleverne selv prøve i praksis. Derfor tager vi et par runder ved samlebåndet, hvor eleverne kan opleve samlebåndsarbejdet på egen krop.
Efter besøget er der en evaluering af forløbet samt opfølgende spørgsmål til aktiviteten. Dernæst en kort quiz. Dette foregår i klassen.

Undervisningsmaterialet findes på Clio, hvor I logger ind som normalt: https://portals.clio.me/dk/historie/7-9/emner/historiske-emner/industri… 

Der bliver pakket bacon ved samlebåndet.
©

Danmarks Industrimuseum

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
700 kr.
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6., 7., 8., 9.
Kompetenceområde:
Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Historie
Læringsmål:
Jeg kan forklare, hvad industrialisering betyder.
Jeg kan fortælle om samlebåndets betydning og diskutere fordele og ulemper.

Se alle tilbud fra: