Rudersdal Bibliotekerne

Sommerbogen 2019

Rudersdal Bibliotekerne og fagkonsulent Lisbeth Skov Thorsen inviterer klasser i Rudersdal til at deltage i:

Sommerbogen 2019, fredag d. 14. juni – lørdag d. 24. august

Meld din klasse til Sommerbogen, og giv børnene et skub til at læse i deres sommerferie. Klasserne konkurrerer om at læse og anmelde flest bøger.

Børnebibliotekerne bugner af bøger: Der er de cool'e om helte, skurke, fodbold, de eventyrlige og fantastiske, de sjove, krimierne, bøger om at være venner og uvenner, de lette, de svære, de lange, de korte, tegneserierne, de grafiske romaner, lydbøgerne, e-bøgerne og meget mere.

Det er skønt at fordybe sig i en god bog. Sommerbogen giver børnene incitament til at vedligeholde deres læseevne i sommerferien.

Sommerbogen er for børn, der gik i 1.-7. klasse i skoleåret 2018/19.

Præmier

Klasserne konkurrerer indbyrdes på klassetrin, og den klasse på hvert klassetrin, der har læst og anmeldt flest bøger, vinder en sjov oplevelse med en lokal forening.

Hvordan anmelder børnene?

Børnene skriver deres anmeldelser på Biblo.dk – danske børnebibliotekers fælles site, overvåget af voksne. Børnene logger ind med deres unilogin. Når sommerferien er slut, meddeler læreren os, hvor mange anmeldelser eleverne har skrevet.

Aktiviteter som optakt til Sommerbogen

3. klasserne får tilbudt et forfatterforedrag i juni måned via Skoleområdets Læselyst-kampagne.

Måske har din klasse fra én af de øvrige årgange brug for et besøg på det lokale bibliotek til at sætte gang i det hele? Ring til én af de fire børnebiblioteker i Birkerød, Holte, Nærum eller Vedbæk, og aftal et besøg. Vi kan selvsagt ikke nå alle klasser i kommunen, så det bliver efter først-til-mølle-princippet.

Tilmelding – hvordan?

Du tilmelder din klasse Sommerbogen, inden I går på sommerferie hos bibliotekar Linda Vinding Pedersen på mail: lvp@rudersdal.dk

Husk at påføre tydelig skole og klassetrin/klassebetegnelse for skoleåret 2018/19.

Afslutning

Læreren sender mail til lvp@rudersdal.dk med oplysninger om antal anmeldelser senest d. 2. september. Vi finder årgangsvinderne og kobler lærer og forening, der aftaler indbyrdes, hvornår oplevelsen skal afvikles.

GOD SOMMER-LÆSELYST ønsker

Fagkonsulent, Skoleområdet Lisbeth Skov Thorsen

Børnebibliotekarerne i Rudersdal

Sommerbogssky og -sol

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7.
Kompetenceområde:
Dansk - Fremstilling, Dansk - Læsning
Fag:
Dansk
Læringsmål:
At eleverne får øvet eller vedligeholdt deres færdigheder i læsning.