Københavns Befæstning - Garderhøjfortet

Systemskiftet 1901 - Rigets overlevelse

Forhandlingsevner og fantasi er i højsædet, når eleverne på egen krop oplever det danske demokratis begyndelse, og kampen om rigets overlevelse går i gang.

Rigets overlevelse er et rollespil, hvor eleverne prøver kræfter med forhandlinger, samarbejde, afstemninger og politiske beslutninger. Forhandlingsevner og fantasi er i højsæde, når eleverne på egen krop oplever det danske demokratis begyndelse, og kampen om rigets overlevelse går i gang. For hvordan skal den demokratiske indflydelse fordeles, og pengene bruges? 

Eleverne arbejder konkret med historiske begivenheder og samfundsfaglige kerneområder som provisorietid, systemskifte, demokrati, sociale klasser samt politiske interesser og forhandlinger. 
Eleverne fordeles i grupper, som hver især har mærkesager, som fx stemmeret til kvinder, parlamentarisme og nedsættelse af arbejdstiden. Elevgrupperne repræsenter både kvindesagsforkæmpere, høje herrer, en riffelforening, voldbisser (arbejdere) og bønder.

Spillet giver eleverne mulighed for at arbejde tværfagligt i historie og samfundsfag. 

Her på siden kan du finde lærervejledning, før- og efteropgaver.

Befaestningen
Foto

Thomas Sjørup

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
250 kr. Gratis
Yderligere priser:
Gratis for folkeskoler i Københavns Kommune gennem Åben Skole. 250 kr. for folkeskoler i Frederiksberg og Rødovre Kommuner. 850 kr. for øvrige skoler. Se mere i onlinebookingen.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Historie - Kildearbejde
Fag:
Historie, Samfundsfag
Læringsmål:
At eleverne får styrket deres evne til indlevelse og identifikation

At eleverne gennem de autentiske omgivelser får mulighed for at forankre og udvikle deres viden om årsager og virkninger i forhold til systemskiftet i 1901

At eleverne får styrket deres evne til at undres og stille spørgsmål.