M/S Museet for Søfart

Tag med Kaptajn Storm på de syv have

Tag på eventyr med DRØMMESKIBET – M/S Museet for Søfarts 400 m2 store maritime legeunivers.

Hop med på et undervisningsforløb og få søfartshistoriens bølgesprøjt i ansigtet. Vi følger i sømandens fodspor ud på de vilde vover.

https://mfs.dk/b%C3%B8rnehaver

Kaptajn Storm tager jer med på et legende eventyr i museets store legeunivers DRØMMESKIBET. Kaptajn Storm har sejlet på de syv have og ved derfor en masse om bølgeskvulp og skumsprøjt. Hans bedste ven er den storsnakkende papegøje Diego, som han fik gennem et væddemål med nogle sure pirater.

Kaptajn Storm er vild med stormvejr og hvis han skulle bestemme, skulle der helst stå en stiv kuling ind fra vest hele tiden. Meeen det er ikke alle om bord på DRØMMESKIBET, der elsker stormvejr, og det sker at besætningen får en rigtig slem omgang søsyge.

I forløbet møder børnene en museumsunderviser i kaptajnsuniform, som med enkle dramaturgiske virkemidler spiller rollen som Kaptajn Storm. Museumsunderviseren vil med sin rolle og i tæt dialog med børnene sørge for at skabe et spændende, sjovt og lærerigt eventyrunivers. Alle børn bliver klædt ud som matroser og alle børn får udstyr udleveret, som skal bruges i forløbet.

Forberedelse inden forløbet i børnehaven (Bog og lydbog ligger på museets hjemmeside)

Læs op eller lyt til fortællingen om Kaptajn Storm sammen med børnene hjemme i børnehaven. På den måde vil børnene i trygge rammer være klar til at modtage nye erfaringer i forløbet på museet.

Fortællingen er både en oplæsningshistorie og en lydbog med 4 kapitler, der hver tager 5-10 minutter at få læst op eller lytte til. I takt med at historien læses op eller afspilles, kigges der sammen på tegningerne i fortællingen. Lad børnene spørge ind til, hvad de ser på tegningerne. Det anbefales, at I også bruger Kaptajn Storms Eventyrlige Kuffert, som I kan låne hjem til børnehaven. Den er fyldt med forundringsting fra hele verden.

Opfølgning efter besøget i børnehaven

Brug farvelægningstegningerne hjemme i børnehaven til at skabe dialog omkring de nye erfaringer, som børnene fik i forløbet. Tegningerne er fra den velkendte fortælling ”KAPTAJN STORM”. Imens børnene arbejder med farvelægningstegningerne, snakkes der om børnenes erfaringer fra forløbet.

Tag med Kaptajn Storm på de syv have
Tag med Kaptajn Storm på de syv have
Foto

Maria Dønvang

©

Maria Dønvang

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
650 kr.
Max deltagere:
15 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for at spise medbragt mad
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Alsidig personlig udvikling
  • Kommunikation og sprog
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
  • Social udvikling
Læringsmål:
at børnene får stimuleret deres sproglige udvikling
at børnene får styrket deres sociale kompetencer
at børnene møder et læringsmiljø, der stimulerer krop og sanser
at børnene får en fælles oplevelse uden for børnehaven
at børnene får mulighed for at spille en rolle som matros