Den Børnekulturelle Rygsæk

Ud i verden med sømænd og -koner fra Aabenraa

For 150 år siden sejlede eventyrlystne mænd og kvinder fra Aabenraa ud i hele verden. Nogle tog til Afrika, andre til Kina og Sydamerika. Nogle tog af sted som kaptajn og kaptajnskone, og andre som kok og skibsdreng. Nogle kom hjem med lasten fyldt med eksotiske dyr, og andre med krydderier. Nogle kunne berette om venlige indfødte, og
andre havde mødt drabelige pirater.

I undervisningsforløbet skal I med på rejsen. Vi begynder i museets malerisamling, finder det skib, vi vil med, og bestemmer, hvor vi skal hen, ved at se på det store verdenskort. Så pakker vi skibskisten og påmønstrer.

Inden rejsen kan I vælge mellem to forløb:

A: Rejsen til Congo, hvor vi følger i Jes Bugslags fodspor til Congo. Han tog mange genstande fra indbyggerne med hjem og solgte dem til museet.

B: Sørøver i sigte, hvor vi tager med et skib fra Aabenraa til Kina. Undervejs møder vi både pirater, sørøvere og kapere. Hvem er mon hvem, og hvem er ven? Vi håber, at skibskistens indhold kan hjælpe os.

Forløbene er bygget op om genstandene i udstillingen, og der vil være 3-5 aktiviteter i forløbet i form af lege, udklædning, opgaver og iagttagelser.

Målgruppe: Dagtilbud. Max. 15 pr. gang.

Sted: Museum Sønderjylland-Kulturhistorie Aabenraa, H.P Hanssens Gade 33, 6200 Aabenraa

Tidspunkt: 90 min med pauser. Hele året, mandag til torsdag kl. 9-14

Tilmelding: Arne Reggelsen arre@msj.dk tlf. 30 80 26 88. Min. 14 dage før ønsket dato; der er 8 forløb.

Kontakt: Arne Reggelsen på tlf. 30 80 26 88 el. Merete Essenbæk tlf. 30 80 26 87

-

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Max deltagere:
15 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
2, 3, 4, 5
Faciliteter:
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Kommunikation og sprog
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
Læringsmål:
Børnene bliver udfordret gennem leg og bevægelse. Deres sociale engagement styrkes gennem refleksion og samarbejde. Gennem mødet med museet og de mange udstillede genstande styrkes sproget, den kulturelle viden og forståelsen af omverdenen.