Sagnlandet Lejre - Vikingeområdet Ravnebjerg

Vikingeområdet Ravnebjerg

Vikingeområdet Ravnebjerg består af et stort teltområde, kaldet Markedspladsen. Eleverne begiver sig på en tidsrejse til årene omkring 920 i vores tidsregning.Der er både små og store sovetelte, køkken- og håndværkstelte.

Tiden, I rejser til, er en brydningstid, og vi befinder os tidsmæssigt, før Jellingstenen blev rejst, og før danerne blev kristne. Der er en begyndende statsdannelse og en verden, der åbner sig fra nær og fjern. Undervisningen giver eleverne indtryk af et vikingemiljø, hvor hverdagslivet krydres med besøg fra fjerne egne. I kommer i rolle som fostersønner og fosterdøtre til Ravnebjerg og deltager i små optrin omkring krigertræning, idræt, handelsaktiviteter, omgangsformer, tro og magtforhold. Der bliver sat mange aktiviteter i gang, der fremmer samarbejde og fællesskab. Instruktørerne arbejder i roller som vikinger. Klassen bliver delt i en pige- og drengegruppe.

Ravnebjerg tilbyder dagsforløb af enten 1½ eller 3 timers varighed og lejrskoleophold med op til fire overnatninger. Der er plads til 2 klasser ad gangen.

En dag som Viking
En dag som Viking - Vikingeområdet Ravnebjerg
Foto Sagnlandet lejre © Sagnlandet lejre

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0.
Kompetenceområde:
Historie - Kildearbejde
Fag:
Historie, Kristendomskundskab, Samfundsfag
Læringsmål:
Stedet giver eleverne kronologiforståelse, støtter elevernes historiebevidsthed og sætter forskelligt kildemateriale i spil.