Rigsarkivet

Webtilbud: Aargang 0 – vedkommende og autentisk materiale der rammer alle historiefagets kompetenceområder

Netbaseret undervisningstilbud, der vækker 7 børn fra arkiverne til live. De er født i år 1900, og deres skæbner står beskrevet på godt og ondt i de originale kilder.

Aargang 0 er et gratis webbaseret undervisningsmateriale, som kan bruges overalt, hvor der er computere til rådighed og adgang til internettet.
Med afsæt i det autentiske kildemateriale om 7 børn, der alle er født i år 1900, får eleverne mulighed for at undersøge og selv skrive historien om et virkeligt barns liv. Det foregår i en periode, som blandt andet indeholder kanonpunkterne Kvinders valgret og Genforeningen. Med livsfortællingen som det produkt, eleverne arbejder henimod, bliver Historiske scenarier og Historiebrug en helt naturlig del af forløbet.
Ved hjælp af en række temaer bliver den lille historie (barnets) sat ind i en større sammenhæng, og eleverne opnår indsigt i kronologi og sammenhæng.
Det grundlæggende i Aargang 0 er det autentiske kildemateriale, som findes i både original og læsevenlig udgave. Til hver kildetype findes en beskrivelse, som bl.a. påpeger hvilke ting man skal være særlig kritisk med i forhold til den enkelte type. Kompetenceområdet Kildebrug er godt dækket ind.

www.aargang0.dk

Rigsarkivet
Mød 7 Børn, der alle er født i 1900, og fortæl selv Historien om deres Barndom og Ungdom.
Foto Bitsch and Pieces, Tina S. Woller © Rigsarkivet

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
5., 6., 7., 8., 9., 10.
Fag:
Dansk, Historie, Samfundsfag

Se alle tilbud fra: