Arkitektur i undervisningen

I anledning af Arkitekturåret 2023 sætter vi i Skoletjenesten fokus på arkitektur i undervisningen. Vi har samlet undervisningsforløb i eksterne læringsmiljøer i hele landet, hvor børn og unge fra dagtilbud til ungdomsuddannelse kan opleve og udforske arkitektur. Løbende samler vi også inspirationsmaterialer og artikler om arkitektur i undervisningen, som præsenteres her på siden.  
Vi glæder os over at sætte fokus på arkitektur i undervisningen som en del af Arkitekturåret 2023. I løbet af året kan børn og unge møde, opleve og udforske arkitektur på museer, kulturinstitutioner og i uderum. Det er vigtigt, at eleverne ikke bare ser arkitekturen, men også sanser og forholder sig til den.
Dorte Villadsen
Pædagogisk udviklingschef
Børn deltager i arkitekturundervisning

Undervisningstilbud om arkitektur

Her kan du finde undervisningstilbud i hele landet for både dagtilbud, skoler og ungdomsuddannelser. Listen opdateres løbende.

Inspiration: Byvandringsreportage

Få inspiration til sanselige udforskninger af byrum og arkitektur gennem denne byvandrings-reportage fra Slotsholmen i København.
Byvandring
Byvandring DAC

Inspirationsmaterialer

Få inspiration til børn og unges møde med arkitektur fra eksterne læringsmiljøer i hele landet. Find bl.a. artikler, undervisningsmaterialer og gør det selv-kits.

Kriterier for arkitekturtilbud

På skoletjenesten.dk har vi samlet undervisningstilbud om arkitektur, hvor eleverne møder, oplever og udforsker arkitektur på museer, kulturinstitutioner og i uderum eller deltager i arkitekturpædagogiske aktiviteter.

De arkitekturpædagogiske aktiviteter går på tværs af fag og fagområder er bl.a. kendetegnet ved elevernes oplevelse og arbejde med rum, steder, bygninger, materialer og funktion.

Her er brugen af digitale værktøjer, innovation, entreprenørskab og bæredygtighed samt forståelse og respekt for omverdenen i fokus. Undervisningen er ofte stedsrelateret, og eleverne kan anvende arbejdsmetoder som byrumsanalyser, tegning og modellering, mock-ups og moodboards (DAC, 2018 m.fl.).

Du finder arkitekturtilbuddene ved at bruge søgeordet "arkitektur".

 

København er valgt som arkitekturhovedstad 2023 af UNESCO. Arkitekturåret fejres med events og projekter omkring arkitektur, og Skoletjenesten er samarbejdspartner med fokus på børn, unge og undervisning.   

På Arkitekturårets hjemmeside Copenhagen in Common kan du læse mere om de forskellige aktiviteter og abonnere på nyhedsbrevet om Arkitekturåret 2023. 

Kontakt

Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil
Dorte Villadsen Skoletjenesten

Dorte Villadsen

Pædagogisk udviklingschef
Tlf
24 90 13 67
Se profil