Organisation

Skoletjenesten er nationalt videncenter for eksterne læringsmiljøer. Vi udvikler og deler viden om undervisning i eksterne læringsmiljøer med kulturinstitutioner, kommuner, uddannelsesinstitutioner og andre aktører med et fælles mål om at gøre kultur, natur og kunst til et grundelement i børn og unges læring og dannelse.

Som organisation har vi ca. 40 fastansatte medarbejdere, der arbejder henholdsvis som undervisnings- og udviklingsansvarlige på kulturinstitutioner, som koordinatorer der understøtter brugen af eksterne læringsmiljøer i regionerne, og som sekretariatsmedarbejdere der varetager drifts- og udviklingsopgaver inden for pædagogik, kommunikation, ledelse og administration.

Praksisnær viden

Skoletjenesten er et praksisbaseret videncenter. Det betyder, at al vores viden udvikles i praksis, kvalificeres i praksis og kan bruges i praksis. Vi har tætte partnerskaber med kulturinstitutioner, der udvikler og tilbyder undervisning. Det betyder også, at Skoletjenestens viden, erfaringer og ekspertise gennem mange år er skabt sammen med kulturinstitutioner. Læs mere om Skoletjenestens partnerskaber med kulturinstitutioner og kommuner her

Videncenter for hele landet 

Børne- og Undervisningsministeriet og Kulturministeriet besluttede fra 2020 at forankre opgaven med at kvalificere og udbrede brugen af eksterne læringsmiljøer i hele landet hos Skoletjenesten. Vi har derfor overtaget opgaverne fra det tidligere Nationalt netværk af skoletjenester i Skoletjenesten, og vores aktiviteter er nu målrettet eksterne læringsmiljøer, kommuner og uddannelsesinstitutioner i hele Danmark. Læs mere om vores arrangementer, viden & værktøjer og sparring & konsulentydelser.

 

Skoletjenesten - videncenter for eksterne læringsmiljøer er et samarbejde mellem Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, kommunerne i Region Hovedstaden og Region Sjælland samt en række museer, kulturinstitutioner, uddannelsessteder, Børne- og Undervisningsministeriet og Kulturministeriet. 

Skoletjenesten finansieres med midler fra Børne- og Undervisningsministeriet, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune. Administrativt er Skoletjenesten forankret i Københavns Kommune, Børne- og Ungdomsforvaltningen.

Skoletjenestens rødder går tilbage til 1970, hvor det første samarbejde blev etableret mellem Biologisk Samling, Københavns Kommunes skolevæsen og Zoologisk Museum. Efterfølgende er Skoletjenesten etableret formelt, og samarbejdsfladen er udvidet fra at være et konkret samarbejde mellem få parter til at være et stort bredt samarbejde og netværk samt et velkendt begreb, der anvendes af kulturinstitutioner over hele landet.

Lup fossil SNM Skoletjenesten undervisningstilbud

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret på nyeste undervisningstilbud, arrangementer og undersøgelser! Her kan du tilmelde dig Skoletjenestens to nyhedsbreve, og vælge det indhold, som er relevant for dig.

Logoer

Har du brug for Skoletjenestens logo?
Skoletjenesten logo i sort/hvid

Kontakt

Portræt af Marie Damsgaard Andersen

Marie Damsgaard Andersen

Konstitueret leder
Tlf
30 29 09 06
Se profil
Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil