Har vi tid med nätverk över organisationsgränser? Hur kan vi inte ha tid med det? Det kan öppna för nya idéer och möjligheter och skapa nya insikter.
På Musikmuseet er vi optagede af, hvordan vi kan få det taktile og sanselige mere sprogligt i spil i vores undervisning. Vi er optagede af, hvordan vi kan drage elevernes personlige sanseoplevelser…
Gennem et pædagogisk laboratorie har Skoletjenesten Københavns Befæstning sat fokus på rollespilsbaseret metode, som praktiseres i flere af afdelingens undervisningsforløb. Det kontrafaktiske…
Hvordan kan børnehavebørn få gode oplevelser på et kulturhistorisk museum? Det spørgsmål har Marlene Kramm fra Skoletjenesten Museum Vestsjælland stillet og fået nogle svar på i tilblivelsen af…
Greve Museum og Forstadsmuseet har sammen udviklet et undervisningstilbud og ”metodekit”, som kan hentes og bruges i hele landet. Tilbuddet "Forstadens stemmer" lærer eleverne om…
Vikingeskibsmuseet og Designmuseum Danmarks tværinstitutionelle lærerkursus udviskede grænsen mellem håndværk og designprocesser og gav de deltagende lærere konkrete metoder med tilbage til skolerne.
I sidste uge lancerede Det Danske Filminstitut den nye mediepædagogiske app, ‘Filmcentralen/For de yngste’. Appen formidler filmkultur til de 3-6-årige, og er et eksempel på, hvordan eksterne…
Helle Houkjær er lærer i udskolingen og årets vinder af Politikens undervisningspris. Det er en pris, danske elever over hele landet selv kan indstille deres lærer til. På Skoletjenestens temadag om…
NY TEKNOLOGI: Hos FILM-X ligner omgivelserne og grundkonceptet sig selv, men der er netop sket store forandringer. Teknologien er nemlig moderniseret, og det har positiv betydning for…