Om

Laboratorium for kreativ læring
Type
Publikation
Udgivet
Temaer
Samarbejde og partnerskaber, Kunstpædagogik
Copied!

Med kunsten som benspænd

Af
Skoletjenesten ARKEN
Få indblik i modeller, metoder og forankringsresultater fra projektet Laboratorium for kreativ på læring på ARKEN.
Laboratorium for kreativ læring
Temaer
Samarbejde og partnerskaber, Kunstpædagogik
Type
Publikation
Udgivet
Copied!
Læs publikationen her

Hvordan kan tætte partnerskaber mellem skole, kommune og kulturinstitution være med til at styrke kreativitet og kreativ læring i åben skole? Det har ARKEN Undervisning undersøgt i det treårige udviklingsprojekt Laboratorium for kreativ læring, der blev afsluttet med konferencen `Med kunsten som benspænd´ i 2020.

Med publikationen `Med kunsten som benspænd´ kan du i tekst og billeder få indblik i projektets opbygning, laboratoriemodeller, partnerskabspointer, forankringsresultater, metoder og teoretiske baggrund.

Hvis du vil helt tæt på projektets kreative laboratorieforløb med elever fra én af de 13 vestegnsskoler, der deltog i projektet, kan du se to inspirationsfilm fra Skoletjenesten/ARKEN Undervisning.

Oplæg til diskussion af kreativitet i åben skole

Publikationen er målrettet alle, der arbejder med åben skole og partnerskaber mellem skole, kommune og kulturinstitutioner, men den kan især anvendes af skoleledere, lærere og undervisningsansvarlige på kulturinstitutioner som oplæg til at diskutere og arbejde med udvikling af åben skole og kreativitet i undervisningssammenhænge.

Som skoleleder - eller evt. skoleforvaltning - kan du læse publikationens afsnit om laboratoriemodeller og partnerskaber. Her kan du hente inspiration til at diskutere (videre)udvikling af (evt. tværkommunale) åben skole-indsatser i din egen skolekontekst.

Som lærer kan du læse publikationens afsnit om partnerskaber, benspænd & rum for kreativitet samt demokratiske benspænd.  Her kan du hente inspiration til at diskutere kreativitet i undervisningen og i åben skole med dine kolleger i pædagogiske udviklingssammenhænge.

Som undervisningsansvarlig på en kulturinstitution kan du læse publikationens afsnit om laboratoriemodeller, benspænd & rum for kreativitet samt demokratiske benspænd. Her kan du hente inspiration til diskussioner med dit underviserteam om jeres forståelse af kreativitet, om fordele og faldgruber ved at arbejde med kreativitet og benspænd i undervisningssammenhænge og om dannelse over for læring.

Publikationen er udarbejdet som afslutning på ARKENS åben skole-projekt Laboratorium for kreativ læring og i tilknytning til det pædagogiske laboratorium Kreative processer i undervisningen, der er gennemført i et samarbejde mellem ARKEN Undervisning og Skoletjenesten. Laboratorium for kreativ læring er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Læs mere om Skoletjenesten ARKEN på www.skoletjenesten.dk/arken

Kontakt

Jane Bendix Skoletjenesten

Jane Bendix

Undervisnings- og udviklingsansvarlig
ARKEN
Tlf
20 83 66 66
Se profil

Find mere viden om samme tema