Davids Samling

Davids Samling

Vores sted

Davids Samling er centralt placeret i det historiske København, tæt på Kongens Have. Museet har til huse i en ejendom fra det 19. århundredes begyndelse, som stifteren, højesteretssagfører og kunstsamler C.L. David selv beboede. I 1945 besluttede højesteretssagfører C.L. David at bevare sine samlinger for eftertiden i form af et offentligt tilgængeligt museum. Siden Davids død i 1960 er bestanden af kunstværker blevet forøget væsentligt.

Museet indeholder tre permanente samlinger: Islamisk samling, Ældre europæisk samling og Nyere dansk samling. Den islamiske samling, der i en international sammenhæng er museets vigtigste, udgøres af udsøgt kunsthåndværk fra det 7. århundrede og frem til midten af det 19. århundrede fra et område, der strækker sig fra Spanien i vest til Kina i øst og fra Usbekistan i nord til Yemen i syd.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Det er altid kunstværkerne, der er i centrum, men alt afhængig af de enkelte gruppers fokus eller interesseområder kan formidlingen tage mange veje; i retning af religion, kunsthistorie, særlige lande eller andet. Er der behov for dette, er det også muligt at få omvisningerne på engelsk. 

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Med udgangspunkt i elevernes niveau tilrettelægges omvisninger, hvor der både bliver talt og spurgt. 

skoletjenesten undervisningstilbud Davids Samling

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

33 73 49 49

Kontakt:

Daniella Maja Nahor Ssitou
Yderligere information:

Gratis – husk at bestille i god tid.

Omvisninger tilbydes

tirsdag, onsdag, torsdag og fredag kl. 10.00 og kl. 13.00.