Kunstbygningen Filosoffen

Kunstbygningen Filosoffen

Vores sted

I Filosoffen har vi fri entré året rundt til et hav af spændende kunstudstillinger! Det gør det til et oplagt mål for skoleklasser, der har brug for inspiration eller kontekst til fx en skriveopgave eller et billedkunstprojekt. Filosoffen ligger mindre end 5 min. gang fra gågaden i Odense centrum lige på kanten af Odense Å og Munke Mose skulpturpark.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Hvert år udbyder vi et par længere workshopforløb for skoleklasser, hvor målet er en udstilling i Kunstbygningen Filosoffen. Det er en kæmpestor oplevelse for både elever og lærere, og vi glæder os utrolig meget til det!

Derudover opfordrer vi alle undervisere til at holde øje med vores skiftende tema- og særudstillinger, der kan bruges til at understøtte undervisningen i fx dansk og samfundsfag. Eksempelvis benyttede flere klasser udstillingen 'Idoler og Forbilleder' skabt af psykisk sårbare børn og unge til at tale om fællesskaber, følelsesliv og hvordan man er en god kammerat, der tager hensyn til andres grænser og behov. Kontakt os gerne, hvis I er interesserede i en rundvisning.

I er altid velkomne til at medbringe tegneblokke og bruge udstillingerne aktivt.

Smagsprøver på aktuelle og kommende udstillinger kan findes på vores Facebook, Instagram og www.filosoffen-odense.dk.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Vi har ikke en fast medarbejder, der varetager undervisning udenfor annoncerede forløb. Men besøger du udstillingerne med din klasse, vil der altid være rig mulighed for at se eksempler på de billedkunstneriske principper; form, farve, materiale, perspektiv, forgrund og baggrund osv.

Og med et hurtigt kig på Filosoffens Facebook (www.facebook.com/kunstbygningen) eller hjemmeside kan du hurtigt danne dig et overblik over, om de aktuelle udstillinger berører nogle af de emner, jeres klasse arbejder med. Fx seksualitet og køn, tradition vs. moderne, ensomhed og fællesskab, kultur og natur.

I 2019 har vi haft mange særudstillinger med fokus på teknologiforståelse - herunder det tilbagevendende Love Electron projekt i samarbejde med Ungdomshuset, som ligger i januar. Til og med d. 4/10 har vi en spændende robotudstilling, og til november viser vi en tankevækkende udstilling om overvågning og ansigtsgenkendelse med tilhørende huskunstnerforløb for store klasser.

Kunstværk fra Håndværk og Design udstillingen for skoleklasser i 2019 under temaet 'Måltidet'.
Et kunstværk fra Håndværk og Design udstillingen for skoleklasser i 2019. I Filosoffen mødes den umiddelbare skabertrang, det omhyggelige håndværk, de skøre idéer og fællesskabet, der opstår af at være kreative sammen.

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

63750890

Kontakt:

Line Åxman
63750890
Yderligere information:

Åbningstider: kl. 11-17 (lukket mandag). Fri entré.

Kunstbygningen Filosoffen er en del af Kulturmaskinen, der drives af Odense Kommune.