Folketeatret

Folketeatret

Vores sted

I København huserer vi i Nørregade, hvor Folketeatret, Danmarks ældste folkelige teater med over 150 år på bagen, ligger.

Folketeatret er et teater til alle, og det forsøger vi at leve op til ved at præsentere et bredt spektrum af forestillinger for børn og unge gennem en sæson. Vi præsenterer intime og nære oplevelser i folketeatret│b&u, som er Folketeatrets initiativ for børn og unge. Efter hver forestilling åbner Kunstnerisk Laboratorium, som indgår i billetprisen og giver mulighed for at bearbejde og lade oplevelsen lagre sig. Derudover præsenteres også en stor familieforestilling på Store Scene, hvor der er fokus på den store oplevelse i vores smukke klassiske teatersal med plads til 574 publikummer i de røde plyssædder under guldbelagt stuk og en kæmpe lysekrone. For de lidt ældre unge præsenteres løbede ungdomsteater på Hippodromen, som er et mellemstort og mere fleksibelt scenerum med plads til ca. 160 publikummer samt ungt voksenteater på Store Scene.

Vores forestillinger på turne bliver produceret på Hvidkildevej i København, hvorefter de pakkes i store lastbiler, som kører rundt i hele Danmark. Turneforestillingerne kommer vidt omkring i landet.

Vi har altid nye forestillinger på plakaten, og vi glæder os til at se jer i Nørregade såvel som ude i landet!

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Ambitionen er at introducere til teatrets verden på en kvalificeret og inkluderende måde. Hver forestilling danner rammen om en udvidet teateroplevelse med relaterede aktiviteter og anderledes påfund. Skoler, vuggestuer og børnehaver får adgang til et professionelt kulturelt tilbud med skræddersyede forløb tilpasset den enkelte forestilling samt alder og læringsniveau, ligesom der tilbydes særlige rundvisninger tilpasset aldersgruppen med mulighed for at komme på opdagelse gennem det mere end 150 år gamle teater.

I forbindelse med forestillingerne på ’u’ får du og dine elever tilsendt et brev med information om besøget samt inspiration til hvordan I kan arbejde med den specifikke forestillings tematik i klasseværelset før og efter jeres teaterbesøg. I direkte forlængelse af forestillingen inviteres du og dine elever til at deltage i Kunstnerisk Laboratorium, som er et gratis tilbud som giver dig og dine elever tid og ro til efterbearbejdning og fordybelse af oplevelsen i teatersalen samt forestillingens tematikker. Jeres deltagelse i Kunstnerisk Laboratorium resulterer i et lille kunstværk, som I kan tage med tilbage til klasseværelset og som lægger op til yderligere efterbearbejdning og samtaler.

I forbindelse med Folketeatrets forestillinger på Store Scene, Hippodromen, Kvisten og Snoreloftet i Nørregade og på turne rundt i hele landet, tilbyder vi også en lang række specialsyede arrangementer til skoler og grupper i alle størrelser. Det er også muligt at købe en hel sal og invitere på en aften i det smukke gamle teater i Nørregade.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Børn og unge bliver præsenteret for nøje udvalgte scenekunstforestillinger af høj kvalitet målrettet deres aldersgruppe, så børnene og de unge på bedst mulige måde får forudsætningerne til at tilegne sig den kunstneriske oplevelse og udvikle en forståelse for hvad scenekunst er og kan bruges til. Gennem arbejdet med teaterforestillingernes tematikker, både før og efter teaterbesøget, får børn og unge redskaber til at reflektere over de scenekunstneriske oplevelser de har haft samt til at udvide egne personlige erfaringer på deres vej til at blive fremtidens kulturbrugere og samfundsborgere.

Folketeatret - teater til alle på Nørregade 39
Folketeatret - teater til alle på Nørregade 39
Foto

Jakob Søby

©

Folketeatret

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

53 65 52 65

Kontakt:

Ingrid Alering
53 65 52 65
Yderligere information:

Alle dage – telefonsvarer/mail