Kornets Hus

Kornets Hus

Vores sted

Kornets Hus er et nyt oplevelses - og formidlingscenter med fokus på korn – både dets gastronomiske muligheder, dets kulturhistoriske rolle og dets ernæringsmæssige kvaliteter. Ideen til huset opstod allerede for 15 år siden, og gennem et stort lokalt græsrodsarbejde og med støtte fra både lokale og nationale fonde er huset i dag en realitet.

Kornets Hus indeholder mange spændende muligheder. Der er blandt et stor interaktiv udstilling, som sætter spot på kornets kulturhistoriske betydning, og en ambitiøs cafe med fokus på hjemmelavede specialiteter og et bredt udvalg af forskellige brødtyper. Rundt om huset er der anlagt en smuk kornhave med forskellige formidlingsspor og en tilhørende bagehytte med stenovn og udendørs bålplads. Hjertet i huset er dog bageriet, som med forskellige ovntyper, alverdens bageremedier og mobile arbejdsstationer, inviterer gæsterne til at deltage i et væld af forskellige aktiviteter.

Ambitionen er at skabe et inspirerende miljø, som med høj faglighed og kreativitet kan fungere som en platform for, at vi sammen kan bidrage til udviklingen af den danske madkultur og sikre at kornet fortsat vil spille en væsentlig rolle i danskernes kost.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Skoletjenesten i Kornets Hus lægger vægt på læring gennem egne erfaringer. Vi ønsker ikke at ordet skal være den primære vej til læring, i stedet er ambitionen er at skabe en ramme hvor sanserne kan komme i spil og give nye viden.  Vi mener at børnene bedst tilegner sig viden om kornet ved selv at få det i hænderne. Derfor vil der i alle vores forløb indgå aktiviteter som at så, høste, kværne, sigte, blande, ælte, forme, bage, lugte, se og smage!

Vi ønsker at lægge op til at man i institutionen varmer op og forbereder sig til besøget, og efterfølgende tage temaer med herfra som kan danne grobund for videre undervisning og læring. Den efterfølgende undervisning vil nu kunne styrkes, ved at trække på børnenes egne erfaring og den fælles oplevelse i Kornets Hus.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Et gennemgående tema i Kornets Hus er at formidle kornets vigtige betydning for civilisationen udvikling. Desuden stiller vi skarpt på hvordan korn dyrkes, forarbejdes og kan indgå og indtages i forskellige fødevarer.

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

77 33 11 11

Kontakt:

77 33 11 11