Koldkrigsmuseum Stevnsfort ved Skoletjenesten Østsjællands Museum

Koldkrigsmuseum Stevnsfort ved Skoletjenesten Østsjællands Museum

Vores sted

Koldkrigsmuseum Stevnsfort har et usædvanligt og autentisk kulturmiljø, som giver børn og unge en konkret indgang til forståelse af Den Kolde Krig. Her bliver en kompleks historisk periode håndgribelig og levendegjort. I mere end 40 år spillede kystbefæstningen Stevnsfort en central rolle i Danmarks og i NATO's militære beredskab. Her var man døgnet rundt på vagt overfor Warszawapagten, for så tidligt som muligt, at kunne identificere og imødegå et angreb østfra. 

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Stevnsfort er det eneste underjordiske fort vi har i Danmark. Det ligger 22 meter under jorden, godt skjult med lange gange og små rum, inde i Stevns Klint. Bare det at opleve sådanne unikke rammer er en kæmpe oplevelse i sig selv. Magien opstår for alvor ved, at Stevnsfort fremstår nøjagtig, som da det lukkede i 2000.

Vi har skræddersyet tre forskellige undervisningsforløb til disse unikke rammer, målrettet 4.-10 klasse og ungdomsuddannelserne. Undervisningsforløbene fremstår som et supplement til den øvrige undervisning hjemme på skolen. 

Generelt er undervisningen på Koldkrigsmuseum Stevnsfort dialogbaseret. Den relaterer historien til elevernes samtid, og tager udgangspunkt i - og udfordrer - deres forestillingsverden.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Målet med undervisningen er at styrke elevernes indsigt i Danmarks rolle under Den Kolde Krig og deres historiske og samfundsmæssige bevidsthed.

Vi glæder os til at lære sammen med jer. 

Velkommen til Koldkrigsmuseum Stevnsfort. 

Koldkrigsmuseum Stevnsfort Skoletjenesten undervisningstilbud

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

56 50 28 06

Kontakt:

Linda Jørgensen
56 50 28 06
Yderligere information:

Telefontid kl. 9-14 på hverdage